24. marta Gradonačelnica Niša je podelila pakete deci iz socijalno ugroženih porodica na jednom od igrališta blizu Bulevara Nemanjića. Poenta ove akcije jeste bila jeftina promocija sportskih klubova i reklama političara iza paravana socijalne pomoći.

Ujedno je najavljeno da će na ovom mestu da se pravi teren za košarku od zarađenih para na Kupu radivoja Koraća? Pa tu već ima igralište. Samo stavite nove koševe i super je. Napravite neko novo, od nule.

Ukoliko želite nešto da podelite naugroženijima, uradite to bez kamera i velikih reči, iza kojih se mahom ne krije ništa veliko.

Doveli su na podelu paketa sportiste iz dva kluba, zvaničnike opština, Sportskog saveza, ostalih institucija. Obećani su i vaučeri za bavljenje sportom u nekim klubovima.Slikali su se članovi i treneri klubova, velike reči su govorene.

Čijim novcem plaćate te vaučere i zašto budžetskim? Da li je bio konkurs ko može da učestvuje jer ako nije onda mogu svi da učestvuju od klubova? Dokle će klijentelizam da upropašćava sve pore društvenog života?

Paketi su isti ti koji su tovareni u opštinu Palilula prošle nedelje u kamionima JKP Mediane i Parking servisa, o čemu smo pisali u ovom tekstu. Kao da smo znali da je u pitanju kupovina glasova na nakom nivou…

Ko je tačno dao te pakete?

Kome ih je dao da budu podeljeni?

Da li imate papire za sve to i zašto ne?

I najvažnije: kakvi paketi i ko koga ovde laže? Kakvi sportisti donatori i kome tačno su podeljeni ti paketi?

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.