Gradonačelnik

Poslednjom odlukom Štaba za vanredne situacije grada Niša sve zelene pijace u Nišu biće zatvorene od danas. Građani će na veliko moći da kupuju samo na kvantaškoj pijaci, dok će piljare raditi po određenim pravilima.

Građani ne smeju sami da diraju namirnice, radnici u piljarama će raditi to umesto njih.

Pored pitanja novinara o situaciji u crkvama kao i okupljanju građana u njima, Gradonačelnik je dao šturo i nemušto objašnjenje iz koga je moglo da se zaključi da neće ništa da se radi povodom ovog pitanja.

Ono što je očekivano jeste da je ova tema “vruć krompir” koji je ozbiljan problem u epidemiološkom smislu, i koji bi bio nepopularna mera za uvođenje.

Naređeno je zatvaranje svih parkova i zelenih površina, ali nije rečeno niti poznato kako to nameravaju da učine. Komunalnoj inspekciji i Komunalnoj miliciji dat je zadatak da sprovedu ove mere.

Kućni ljubimci će smeti da se izvode u periodu od 20 do 21h u trajanju od 20 minuta, ne dalje od 200 metara od objekta stanovanja.

Zabrana izlaska u trajanju od 17 do 05 časova počinje danas, a razlog je nepoštovanje propisanih mera od strane jednog dela populacije.

Prema informacijama kojima raspolažemo, određene službe očekuju uvođenje novih, radikalnijih mera sredinom nedelje.

Author