Pčelica

Pčelica je u odgovoru koji je dala koleginici iz drugog medija navela da su svi navodi o aferi sa Plazma keksom paušalni i proizvoljni, kao i da se izveštavanjem Srđana Nonića i Niške Inicijative ugrožava integritet ustanove koja revnosno brine o 6500 mališana u Nišu.

Navodi se u odgovoru do kog smo došli, da Pčelica brine o svom ugledu i da ovakvo izveštavanje remeti njihov rad.


Pčelica preti tužbom: dopis PU Pčelica koji je potpisala sekretarka ustanove

Stav redakcije i urednika Srđana Nonića

Jedine potpuno tačne činjenice iz dopisa jesu da je ostvareno pravo na uvid i da jesu imali svu traženu dokumentaciju. Nova je bila delovodna knjiga, koja je izgledala kao da je sada kupljena u knjižari, sastavljena istom olovkom i istim rukopisom, što sa druge strane govori da je svakog dana ista osoba pisala istom olovkom delovodnu knjigu u rasponu od više meseci, bez ijednog dana odsutstva, godišnjeg odmora i bolovanja. Dokaz kada je sastavljena prateća dokumentacije nemamo, jer nemaju internu evidenciju/zavodnu knjigu preko koje može da se provere ove činjenice. Na moju konstataciju “mnogo vam je dobro urađena ova delovodna knjiga, kao da ste je juče pisali i završili” izazvala je reakciju prisutnih koja je bila “skamenjena”. Ostali su bez teksta i smrznuti u vremenu. I u razgovoru sa direktorkom isti stav je iznet, na šta je direktorka imala konstataciju da imamo pravo na svoje mišljenje. Ono što nismo izneli u javnost jesu i drugi dokazi i podaci, kao i veliki broj kontakata sa radnicima Pčelice koji su nam davali informacije.

Uprava Pčelice bi mogla da razmisli šta kadrovski radi, kao i da svi roditelji i bez Niške Inicijative vide šta i kako se radi. Za skoro 1.1 milijardu budžeta, kao i sa oko 1000 radnika od čega je nastavni kadar samo 60%, niko vam nije kriv što ne znate ni gde vam je ugovor, ni kad ističe rok keksu.

U prethodnom periodu smo se rekreativno bavili Pčelicom, izbosili smo i podatke rešenja inspekcije koja je davala predlog za razrešenje direktorke samom Ministru Ružiću.

U Pčelici radi divno nastavno osoblje, i ne tako divan menadžment, koji je isti kao i uprava svakog drugog javnog preduzeća po svom kvalitetu, radu, pameti…

Nije ovo ni prva pretnja, ni prva tužba Niškoj Inicijativi. Uskoro ćemo da se oglasimo sa podacima o tužbama i procesima protiv nas, kao i detaljima ko nas je sve tužio, preko kojih advokata, sve lepo da snimimo i slikamo.

Sve o Pčelici pisano na sajtu Niške Inicijative možete da vidite na ovom linku.

Ceo odgovor PU Pčelica vidite na slici ispod teksta:

Pčelicina odbrana imena i renomea

Author