Zbog isteklog roka trajanja 160 kg keksa, kao i zbog toga što je tokom jučerašnjeg dana isti taj keks sa isteklim rokom trajanja stigao u više vrtića u Nišu, uprava Pčelice je shvatila da postoji veća količina keksa koja treba da se baci ili uništi. Za sada je spremljeno oko 60 kutija za uništavanje, dok je u toku jučerašnjeg dana konstatovano da oko 20 kutija doniranog keksa ima istekao rok.

Po pisanjima više medija, u toku maja meseca 2021. godine, Piksi je donirao 3 tone keksa Pčelici i drugim ustanovama. Nije poznato koja je tačno količina je sada sa isteklim rokom trajanja od ukupne količine, kao i zašto keks nije upotrebljen do sada kako i dolikuje. U toku jučerašnjeg dana, određena količina keksa sa isteklim rokom je stigla u obdaništa, ali po izjavi Direktorke Mitić, deca nisu konzumirala neispravan keks.

Po podacima koje smo dobili, oko 160 kg keksa je sa isteklim rokom za sada.

Velika je šteta da se hrana baca, donacija je u pitanju, kakvu poruku šaljemo javnosti, deci i roditeljima sa ovim slučajem? pitaju naši izvori iz Pčelice…

Po pristizanju slika i podataka, odmah smo zvali direktorku Svetlanu Mitić. Direktorka Mitić negira da je toliki broj kutija sa isteklim rokom, ali da će u toku sutrašnjeg dana da zna tačne podatke. Direktorka Mitić nam je pojasnila da je taj propust krivica tehnologa i radnika u kuhinji ustanove, kao i da je sigurna da se ne radi o velikoj količini. Direktorka je izjavila da će radnici koji su odgovorni biti sankcionisani u skladu sa zakonom.

Pitanja vezano za ovaj slučaj smo poslali i Gradonačelnici Dragani Sotirovski, ukoliko dobijemo odgovor, isti ćemo da objavimo.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.