U Gradskoj kući u ponedeljak 5. aprila je predstavljen nov načelnik Komunalne milicjje grada Niša. Goran Đorđević bivši načelnik Uprave za omladinu i sport je sada imenovan na mesto načelnika Komunalne milicije Niša kao pravnik i iskusan radnik sa preko 20 godina uskustva u gradskoj upravi.

Iako Zakon o komunalnoj miliciji kaže da na mestu načelnika treba da bude neko ko ima visoku stručnu spremu i položen kurs za Komunalnog policajca, saga komunalaca se nastavlja prvim činom odabira novog načelnika. Isti uslov je i u novoj sistematizaciji gradske uprave grada Niša. I zakoni sistematizacija nisu uvaženi.

Pitanje je postavljeno i Gradonačelnici na ovu temu, ali nismo dobili precizan odgovor na ovo pitanje.

Nov načelnik je održao kratak govor o svom radnom iskustvu, ali nije rekao ništa bitno za probleme u gradu koji se tiču Komunalne Milicije. Primetno je da je govor počeo sa “znaći” sa slovom “Ć”. Nijedno rešenje niti viziju i misiju rada ove jedinice grada Niša nije spomenuo.

Kao kadar, Đorđević je dobro poznat svim radnicima u sportu.

Kažu da idealan rukovodilac ne mora da poznaje ni zakon ni pravila, niti da ima neku pravu sposobnost, ali sam siguran da Marfijev zakon nije baš 100% tačan.

Možda 95%? Možda i grešim…

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.