Na današnjoj konferenciji u Gradskoj kući, Gradonačelnica Sotirovski obavestila je javnost da je Niš dobio novu komisiju za sport, dok je najavila i preispitivanje načina i prioriteta finansiranja sporta u gradu.

Iako nije iznet tačan spisak članova komisije za sport, Gradonačelnica Sotirovski je iznela niz primedbi na sam sistem finansiranja, dok je iznela i podatke koji klubovi su dobijali pomoć od države u milionskim iznosima u prethodnom periodu zbog Covid19 pandemije i problema u finansiranju.

Klubovi koji su dobili sredstva u prethodnom periodu su očigledno oni koji su se najviše žalili na trenutni zastoj u gradu sa konkursom za sport i komisijom za sport. Evo spiska klubova i iznosa:

Žalbe na ovakvu situaciju su izneli i klubovi koji su od posebnog interesa za grad Niš, a koji su po saznanjima redakcije birani samo po željama uključenih u proces, bez kriterijuma i u nedostatku zakonskih akata koje grad treba da ima.

Neki od predstavnika tih klubova su u toku februara meseca zakazali sastanak sa gradonačelnicom,  zbog razloga loše finansijske situacije. Saznanja koja imamo vezano za odabir organizacija od posebnog značaja za grad smo pisanim putem kao redakcija uputili Gradskom Veću, a zahtev za mišljenje Budžetskoj inspekciji Niša.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.