Autobus

Niška inicijativa obaveštava zainteresovanu javnost da će se u ponedeljak, 16.12.2019. u prostorijama Direkcije za javni prevoz grada Niša sa početkom u 10:15 saznati ko će vršiti javni prevoz u gradu narednih 7 godina.

Ova javna nabavka predstavlja najskuplji posao Grada u istoriji, 10,7 milijardi dinara u narednih sedam godina građani Niša platiće za “bolji i funkcionalniji javni prevoz”, te smatramo da je interes javnosti ogroman, iako tako ne misle gradske institucije obzirom da se nigde ne može pronaći javni poziv za ovaj događaj.

Nakon objave tenderske dokumentacije odnosno uslova koje moraju da ispunjavaju ponuđači, javilo se puno nelogičnosti i mesta za malverzacije, o čemu je Niška inicijatia već pisala, obzirom da je sama studija prema kojoj su ovi uslovi pisani za javnost ostala nepoznanica, a odbili su da je dostave i našim odbornicima.

Javni prevoz
Otvaranje ponuda u prostorijama Direkcije za javni prevoz; foto: printscreen

Niška inicijativa je takođe istraživala potencijalno štelovanje tendera za određenog prevoznika, ceni subvencije po pređenom kilometru koja je veća nego u Beogradu i realnoj ceni autobusa sa EURO 3 i EURO 4 motorima propisanim konkursnom dokumentacijom.

Obzirom da će se predstavnici naše grupe u trenutku otvaranja ponuda najverovatnije nalaziti na sednici Skupštine grada koja je sasvim slučajno zakazana za isti dan sa početkom u 09:00, ovom prilikom želimo da pozovemo sve građane koji su u mogućnosti da prisustvuju otvaranju pristiglih ponuda povodom završetka najskupljeg tendera u istoriji Niša i budu naše oči na terenu.

Hvala!

Author