Niški odbornik zaposlene u javnoj upravi “lovio” po kafićima

U Nišu bi od srede 17. jula trebalo da počne serija svakodnevnih protesta ispred više od 50 preduzeća i ustanova. Odbornička grupa Niška inicijativa prijavila je proteste za svaki radni dan od 7 do 22 sata. Raspored ne otkrivaju, a zainteresovane će, kažu, kao i do sada, obaveštavati preko interneta, uz obrazloženje da žele da iznenade funkcionere.

Iako je svakodnevne proteste najavio od srede, pa sve do kraja godine, niški odbornik Srđan Nonić i danas je kamerom “lovio” zaposlene u javnom sektoru koji “pauziraju” u kafićima u blizini institucija.

“Vidi se kako se radi, uživa se”, komentarisao je Nonić dok je snimao baštu kafića pored Zavoda za urbanizam, KLER-a, Direkcije za izgradnju i Gradske kuće.

Kaže, i Nišlije bi da uživaju, da ne rade za minimalac poslove za niskokvalifikovane, “upregnuti” u inostranim pogonima.

Gradske kancelarije – za mlade i za lokalni ekonomski razvoj, biće posebna tema predstojećih protesta.

“Ovo je san svakog mladog Nišlije – da radi na ovakvom mestu. Mesto je poznato po navodnom razvoju grada i fabrikama gde su plate po 30.000 dinara, dok Kancelarija za mlade kao jedan od problema ima to što je njihov šef optužen za korupciju, pranje para i falsifikovanje dokumenata”, kaže Nonić.

Opširnije na: http://rs.n1info.com/Vesti/a499971/Niski-odbornik-lovio-zaposlene-u-upravi-po-kaficima.html

Author