Opozicija

Niška opozicija koju čine četiri stranke koje su prešle cenzus na izborima u nedelju 2. juna, iznela je dokaze i nalaze do kojih su došli uvidom u meterijal sa biračkih mesta. Sa ove konferencije, Niška inicijativa se uključila uživo sa naše Facebook strane.

Niška opozicija tvrdi da su uočene nepravilnosti na preko 50 mesta od 197, koliko ukupno biračkih mesta ima u Nišu. Od prepravljenih zapisnika, do kontrolnih listića, do nepravilnog glasanja van biračkom mesta.

opozicija
NIška opozicija uživo

Miloš Nešić iz Biramo Niš koalicije je pojasnio na snimku i u razgovoru da je njihov pravni tim detektovao sve te nepravilnosti, kao i da su podnete krivične prijave.

U toku uvida u materijal bilo je i opstrukcija od strane radnika Gradske uprave i do sada poznatih aktera u izbornoj komisiji, pa su morali i Tužilaštvo da kontaktiraju jer im je u jednom trenutku onemogućem rad na uvidu u materijal.

Na konferenciji su se obratili svi predstavnici stranaka i koalicija, tj grupa građana koji su sada u zajedničkom poduhvatu kontrole materijala.

U toku izbornog dana, Niš pored toga što je bio jedan od mirnijih gradova u Srbiji, imao je jako veliki broj nepravilnosti, jer po rečima svih opozicionih stranaka, pritisci na birače su bili enormni, dok su resursi države bili upregnuti samo za pravljenje što boljeg rezultata.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.