Tvrđava Niš

Novo preduzeće “Tvrđava” koje je trebalo da preuzme brigu o kompletnom istorijskom i kulturnom dobru Tvrđave u Nišu, neće biti formirano. Po rečima Gradonačelnice Dragane Sotirovski odustalo se od ove ideje jer je komplikovana procedura “prenosa vlasništva sa republike”.

Umesto preduzeća “Tvrđava”, TON će nastaviti da se brine o niškoj Tvrđavi, pa je tako na lokalnim režimskim medijima direktorka Turističke organizacije Dragana Božić je najavljivala nove sadržaje i razne programe jer po njenim rečima Tvrđava je veliki potencijal grada Niša.

Direktorka TON-a Dragana Božić
Direktorka TON-a Dragana Božić

Povodom toga smo pitali Gradonačelnicu da li postoji neki program i plan kao i finansijski plan kojim treba da se realizuje sve to u 2024. godini, jer smo na pragu nove godine u budžetskom smislu. Sotirovski je pojasnila da nema nikakvih posebnih finansija vezano za Tvrđavu, ali da ne odustaju od planova za istu.

U toku maja 2022. godine, tj pre godinu i po dana, u niškoj tvrđavi prezentovan je plan za renoviranje zidina sa unutrašnje strane i razvojni plan. Godinu i po dana kasnije vam ponovo objavljujemo snimak plana TON-a i izjavu direktorke Božić:

Evo kako je izgledala ponuda Turističke organizacije Niša pred prošlogodišnji Nišvil, snimak je napravljen u poslovnici na ulazu u Tvrđavu:

 

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.