Komunalna milicija

Na naslovnoj strani Niških vesti, u istom danu kada je i na našem sajtu osvanuo tekst koji postavlja pitanje “Gde je i šta radi Komunalna milicija?“, sasvim slučajno objavljena je promotivna priča o niškim “Komunalcima”.

Pored činejnice da načelnik ove organizaicone jedinice ne želi da da izjavu za naš portal, već nas upućuje na načelnika Gradske uprave Ljubišu Janića, sposobna redakcija Niških vesti uspela je da “prevari” neukog načelnika i da od njega dobije izjavu.

U pomenutom tekstu, imamo podatak da Komunalna milicija i dalje radi kontrolu na pijacama koje su zatvorene pre 10 dana, a načelnik “izjavljuje, poručuje i zaključuje” sve o bitnim stvarima u vreme epidemije, iako ih niko živ nije video po gradu.

Komunalna milicija
Načelnik Đorđević tvrdi da “Komunalci” ipak nešto i rade; foto: FB/printscreen

Ova SNS pretorijanska garda poznatija kao “Familija”, čiji načelnik je primao platu i vodio se da je na poslu dok je istovremeno boravio na Aljasci gde je čistio ribu, uspešno naručuje tekstove za “damage control” jer su ih svi građani prozreli.

Redakcija Niških vesti nastavlja da bez trunke novinarske kritike, analize ili bilo kakvog kvalitativnog rada, u stilu reklamnog panoa,  prati rad Gradonačelnika, Opština, Parking servisa, svih SNS satelita po javnom sektoru, objavljuje čestitke za novu godinu svih “preCednika” i direktora furajući imidž jednog modernog medija. Ovo je smao jedna epizoda u serijalu ovakvog tipa izveštavanja.

Sada služe da po pozivu i prave promo tekstove onima koje narod više ne želi. Realne vesti nemaju, pa kad ih neko pozove da naruči tekst, to im dođe “kao poručeno”, što bi se reklo.

U celoj priči učestvuju naravno svi mediji iz arsenala SNS-a, pa tako i B92 pravi istog dana prilog sa pohvalom rada niške Komunalne milicije, dok sam Đorđević na svom Fejsbuk profilu proziva nevidljivog pratioca.

Snimak je napravljen ispred stanice u Katićevoj, a drugi čak u Čairu. Bravo!

Naravno, ni B92 nije imao problem da dođe do izjave, iako je kung-fu načelnik Janić nadležan.

Komunalna milicija
Načelnik Komunalne milicije daje izjavu za B92; foto: FB/Milan Đorđević

Ukoliko se pogleda struktura prihoda, skoro svi režimski mediji žive isključivo od javnih finansija, a za taj novac služe kao personalni PR servis organizovane kriminalne grupe zvane vladajuća stranka. Rade po pozivu, ali i sami se trude.

Svi do jednog bi se zatvorili da nema javnih finansija. Potpuno su neodrživi.

Živeo vam Vučić još 100 godina, jer koliko je on tu bićete i vi. Ako mislite da posle njega promenite dres, mislite opet… Ne znam kako mislite da furate ovo stanje u nedogled.

Provaljeni ste, svi će znati sve, krenulo je i neće da stane.

I naravno, neće biti više pametniji popušta, pusti ih i tome slično, već će biti “Samo jako”.

Neće biti “Koštunjavog” da nam fura antirevanšizam. Biće old school plaćanje računa. Kako je sada, tako će biti i na dalje.

Hvala vam što postojite!

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.