FB strana koja poziva na linč
FB strana koja poziva na linč

Na facebook strani https: http://www.facebook.com/KoronaVirusSrbija/?hc_location=ufi

možemo videti slike i tesktove koji pozivaju na nasilje nad medijima, novinarima, aktivistima i svim osobama koji kritikuju sistem koji vodi ova naša “sposobna vlast”.

Interesantno je da strana ima “prepoznatljiv naziv” pa bi mnogi pomislili da se strana bavi bilo kojim korisnim informisanjem javnosti u vreme epidemije Covid19. Iz ovog razloga ova strana je za kratko vreme postigla veliki broj lajkova i pratilaca. U trenucima kada se svi u Srbiji bore sa virusom i posledicama na sve apsekte života, neki očigledni “rodoljubi i desničari” ovo vreme koriste da se obračunaju sa tradicionalnim neprijateljima svih diktatorskih režima, slobodnim misliocima, aktivistima, medijima i novinarima.

Na ovaj način ova FB strana targetira najpre novinare, pa pozivamo Više tužilaštvo kao i Tužilaštvo za visokotehnički kriminal da reagije povodom ovog pitanja i objasni javnosti ko je plaćao bustovanje i promociju ove strane, da vidimo da li slučajno nekim javnim sredstvima slučajno neko ne plaća ovu stranu koja se bavi pozivanjem na linč. Sa naše strane, mi smo stranu prijavili Facebook-u pa pozivamo sve koji čitaju ovaj tekst da učine isto.

Hvala im što postoje!

Author