Narodno pozorište nije dostavilo sve podatke predstave “Izvršitelji (ni)su ljudi” koje smo tražili po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja. Tražili smo ugovor sa agencijom gde se vide detalji o tome ko je sve plaćen iz ansambla niškog teatra za rad na predstavi. Jedini podatak koji nam je stigao jeste da je sala pozorišta plaćena 30.000 dinara za potrebe izvršitelja i njihove predstave.

Narodno pozorište ili krije ili nema podatke? Izjava direktora govori drugačije

Narodno pozorište nam je dostavilo samo i jedino ugovor sa agencijom ali bez ijednog detalja o glumcima i radnicima. O celom slučaju predstave “Izvršitelji (ni)su ljudi” smo pisali u našem tesktu.

repertoar sa predstavom “Izvršitelji (ni)su ljudi”

Iako je direktor niškog teatra Spasoje Milovanović izjavio da je više glumaca angažovano preko agencije, nije poznato kako su angažovani i po kom zakonskom osnovu, kao i ko je radio režiju predstave jer ugovor sa agencijom sagledava samo rentu sale pozorišta. Evo i izjave direktora niškog teatra koji govori drugačije od zvaničnih dokumenata koje su nam dostavili.

Pored svih činjenica iznetih u samoj izjavi, kao i menjanja odgovora u toku same izjave, mi smo apelovali na Narodno pozorište da nam dostavi podatke koje smo tražili i pojasni javnosti na koji način su glumci i tehnika bili angažovani na ovoj predstavi jer se iz ugovora sa agencijom to ne vidi.

Ukoliko nam uprava niškog teatra dostavi podatke koje smo tražili, iste ćemo objaviti u tekstu.


Ukoliko vam se sviđaju tekstovi i teme koje otvaramo na našem sajtu, pomognite nam tako što ćete ih podeliti na društvenim mrežama.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.