Policija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, nakon detaljnih provera u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, utvrdili su da je dvadesetdevetogodišnja devojka iz Leskovca lažno prijavila da je silovana 30. decembra prošle godine, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Ona je u razgovoru pre poligrafskog ispitivanja priznala policiji da je lažno optužila dvadesetdevetogodišnjeg muškarca za silovanje, kao i mesta gde je navodno silovana, dodaje se u saopštenju.

Iz MUP-a apeluju na medije i javnost da ne iznose neproverene informacije, jer kako se navodi, na taj način ometaju rad policije i tužilaštva.

Podsetimo, policiji je 30. decembra prijavljeno da je pet dana ranije, u toaletu niškog kafića, silovana devojka, i da je počinilaca navodno bilo više. Istog dana je o tome obavešteno i niško Više javno tužilaštvo.

Od tada su se društvenim mrežama širile spekulacije, a u tabloidima su objavljivane različite okolnosti i nagađanja o žrtvi, zbog čega su brojne organizacije pozvale policiju i tužilaštvo da o slučaju obaveste uznemirenu javnost.

Author