Trošarina

Most koji leži na Gabrovačkoj reci kod Trošarine godinama predstavlja problem u saobraćaju svim građanima.

Krajem novembra Direkcija za izgradnju grada odlučila je da ovaj most rekonstruiše, pri čemu je direktor Direkcije, Nebojša Lović naglasio da im je za taj proces neophodno svega 3 dana.

Ipak, da je za popravku dilatacionih spojeva na ovom mostu i asfaltiranje par desetina metara kolovoza neophodno 14 dana uverili su se građani koji svakodnevno uništavaju svoje automobile prelaskom preko “skakaonica” na mostu.

Niška inicijativa je obišla pre nekoliko dana ovu lokaciju i zatekla radnike kako umesto izgrebanog sloja stavljaju poslednji sloj asfalta i dozvoljavaju normalan protok saobraćaja.

Nakon prijave građana da je most svega četiri dana nakon famozne rekonstrukcije počeo da propada, mi smo ponovo otišli da se uverimo i imali šta da vidimo.

Milionski iznosi koji se daju na tenderima firmi TRACE za krpljenje rupa i izgradnju novih puteva, hvalospevi čelnika grada predvođeni Gradonačelnikom o nekim kilometrima auto-puta, kolektorima i ne znam čime sve u doba SNS-a u praksi zapravo izgleda ovako.

Sramota je da smo na pragu 2020. godine a da još uvek ne umemo ili prosto ne želimo da kvalitetno zakrpimo jedan most sa obe strane kako ljudi ne bi lomili svoje automobile i pravili zastoj u saobraćaju.

Važno je da živimo u zlatnom dobu, da je digitalizacija na delu, da se zidaju zgrade i grade naučno-tehnološki parkovi, ove osnovne stvari smo prevazišli.

Još jednom, ali ovog puta od srca:

Hvala vam što postojite!

Author