Obustava

Usled manjka overitelja iz niške gradske uprave, kao i stava Notara da u Kalči nema uslova za rad, nismo u mogućnosti da nastavimo da prikupljamo potpise za izlazak na lokalne izbore.

Zahtev za skupljanje potpisa u subotu smo podneli juče ujutru svim notarskim kancelarijama u gradu, ali odgovor nismo dobili.

Danas smo još jednom posetili notarsku kancelariju, pa nam je rečeno da na naš zahtev koji je predat pre dva dana i odnosi se na overavanje potisa u subotu 23.5. dobijamo odgovor u ponedeljak 25.5. odnosno dva dana kasnije posle traženog termina.

Prema informacijama koje smo dobili, 19 lista u Nišu su predale zahteve za prikupljanje potpisa za izlazak na izbore, dok je svega petoro radnika Gradske uprave trenutno preusmereno na overavanje potpisa.

Potpisi
Davanje podrške za listu Niške inicijative od sutra u TPC Kalča; ilustracija: Niška inicijativa

Član Gradske izborne komisije (GIK) ispred Niške inicijative obavestio je predsednicu komisije Ljiljanu Berić (SNS) o opstrukciji izbornog procesa i nedolasku overitelja iz gradske uprave.

Berić je rekla da će odmah po završetku sednice o tome obavestiti načelnika Gradske uprave, Ljubišu Janića i da će sa novim informacijama koje dobije od njega izaći na sutrašnjoj sednici koja je zakazana za 11 ujutru.

Pozivamo sve zainteresovane da uprkos svim ovim činjenicama, pokušamo da prikupimo potpise i da dođu na adresu kancelarije u Kalči.

Proces smo digitalizovali i ubrzali najpre iz epidemioloških razloga, tako da proces traje onoliko koliko traje samo potpisivanje građana koji dođu.

Hvala na razumevanju i izvinjavamo se onima koji su planirali danas da dođu ili su došli i zatekli zatvorenu kancelariju.

Niška Inicijativa

Author