Evo jednog predloga kako da olakšamo svim osobama koje “muljaju u skladu sas propisi” da sve to mogu da urade na najlakši način i na jednom mestu. Najbolje je da objedinite na jednom mestu, u jednoj upravi, organizacionu jedinicu gde će svi muljatori moći da završe sve muljaže na jednom mestu. Čvorište korupcije za lakši rad.

Da se ne šetaju na više mesta i u više kafana, već da im država i grad omoguće da sve prljave poslove završe na jednom mestu. Pa tako ako ti treba saglasnost, dozvola, mišljenje ili da se namesti neki tender ili javna nabavka, da mogu da se lepo na jednom mestu dogovore šta, koliko i kome. Takođe predlažem da se uvede u službenoj komunikaciji nov padež “Koruptiv” sa sloganom “kome, koliko” koji će biti ispisan kao logo ispod table sa nazivom ove uprave. U memorandum ove uprave ubaciti obavezno slogan “Koruptiva – kome, koliko”.

Bulevar na kome bi mogla da se napravi zgrada nove uprave, naravno prvo tender za zgradu da raspišu

Kancelarija za brze kriminalne odgovore bi bilo pravo mesto za sve “biznismene” ovog grada.

Ubaciti kožne garniture u više kancelarija, dok na višim spratovima treba da budu locirani oni koji nameštaju tendere veće vrednosti, dok u prizemlju treba da budu oni sitni, što recimo Komunalnu Miliciju šalju na nekog ili teraju da spaljuju dokumentaciju, poništavaju prijave i sl. Na sredini zgrade treba da budu regularni konkursi i tenderi, javne nabavke manje vrednosti, zaposlenja po opštinama i javnim preduzećima, dok najviši nivo korupcije treba da bude na najvišim spratovima. Da bude uvek kejtering, promoterke (mlade, lepe, silikonske), dok u garaži da budu spremna vozila marke Škoda Superb, više komada.

Nekadašnji Načelnik gradske uprave, sada Savetnik/Pomoćnik Gradonačelnice

Ko bi bio glavni, Ljubiše mi mog, ne znam ko bi bio glavni, ali znam kog bi ja predložio. Imamo kandidatat zlata vrednog, jednog jedinog Kung-fu Ljubišu. Onog ko je “the best, of the best, of the best, Ser”. Čoveka prema kome svi putevi zadnjih 15 godina u korupciji vode. Ko za pomoćnike i nadležne? Sve one stare proverene kadrove iz delova uprave koji su prethodnih godina bili poznati policiji i tužilaštvima. Može spisak da se uzme i od njih, da se ne luta mnogo.

A pomoćnik za sektor “Tenderacije” može da bude i drugi kandidat, uvek naravno proveren i iskusan, poverljiv i dostupan svim vlastima.

Nenad Stanković, PR Direkcije, Većnik, prima preko 200.000 plate u Nišu

Obavezan je i poseban odsek za “dranje kože građanima” gde će se davati mišljenja, dozvole i saglasnosti javnim preduzećima da mogu da povećavaju cene prema građanima kao i da poskupljuju svoje usluge, otežavaju poslovanje privatnom sektoru i naplaćuju kazne i takse. Ovaj odsek mora vrlo efikasno da sarađuje sa svim preduzećima, naročito Parking servisom, jer će da omogućava nesmetano uzimanje harača na bilo koji način od građana i privrede. Uvezati ovaj odsek sa izvršiteljima, imenovati jednu ososbu za posebne veze sa izvršiteljskim kancelarijama radi brze, lakše i efikasnije komunikacije i dranja kože.

Da najzad bude sve kako dolikuje, da nazovemo stvari pravim imenom. da sredimo gradsku upravu, da najzad najkrupniji delovi isplivaju na površinu.

Eto, malo i ja da pomognem, da predložim kako da olakšamo mućkanje u skladu sas propisi.

Živeli!

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.