Darko Bulatović

U izjavama koje Gradonačelnik Darko Bulatović stalno daje, prikazuje se navodni uspeh u organizovanju i radu obdaništa u Nišu.

U svojim nastupima iznosi činjenice kojima niko ne treba da se hvali, očigledno niko mu nije sugerisao da kada Niš ima 1650 mališana koji čekaju na obdanište, da to nije nikakav uspeh.

Po podacima koje smo dobili na radnim telima Skupštine grada, 1800 mališana je bilo na čekanju početkom 2018. godine.

Foto:Printscreen Niške vesti- izjava u tekstu
Foto:Printscreen Niške vesti- izjava u tekstu

Za dve godine su smanjili 150 mališana, dok je u maju 2018. pušteno jedno jedino obdanište u rad Pčelice, o čemu smo već i pisali.

Ujedno je u sistem subvencija uvedeno 6 obdaništa koja su privatna. Tih 150 mališana manje može se pripisati ovom jednom obdaništu kao i listi novih privatnih.

Još jedna “pogodnost” kojom se hvale i direktorka i Gradonačelnik jeste da možete dete da prijavite u obdanište jednim klikom miša.

Ta digitalizacija i kvantni pomak vam omogućava da vam jednim klikom miša dete bude 1651. na listi čekanja. Svaka čast. Dajte sebi povišicu, odličan posao radite.

Roditelji koji su nas kontaktirali, imali su primedbe na pad kvaliteta rada, hrane i uslova od kada je preuzeto obdanište u nekadašnjoj fabrici duvana. Žalili su se i na stalno menjanje nastavnog i vaspitačkog kadra i kako sve to loše utiče na njihovu decu.

Foto:Printscreen Niške vesti- izjava u tekstu
Foto:Printscreen Niške vesti- izjava u tekstu

Ako se sve navedeno uzme u obzir, ne postoji uspeh u radu Pčelice, jer im je 60% radnika medicinsko i nastavno dok je 40% administracija ili višak, koji je prethodno rukovodstvo napravilo, zajedno sa gubicima koji se mere u milionima eura. Rukovodstvo koje sada vodi Pčelicu, sem promene “Jonić za Mitić” nije napravilo nijedan drugi iskorak ka boljem, čemu nam svedoče mnogi zaposleni i roditelji dece koja koriste usluge PU Pčelica.

Gradonačelniče, nije uspeh kad vam 1650 mališana čeka obdanište, to je sramota!

I da znate, Pirot nema nijedno dete na listi čekanja za obdanište. I tamo je SNS sa prilepcima na vlasti, pitajte ih šta su uradili.

Hvala vam što postojite.

Author