Komunalna milicija

Komunalna milicija grada Niša  ne reaguje na pozive građana koji su se javili redakciji. Ne reaguje naročito za one situacije gde ima svoju nadležnost. Puno puta su nam se građani javljali sa istim problemom, a to je nedostatak izlaska na teren samih Komunalnih milicionera.

Dokaze koje nam je jedan Nišlija poslao pokazuju da je u ponedeljak 25. januara u 14:35 građanin ukupno preko 20 minuta pozivao Komunalnu miliciju Niša, da bi se najzad javili u 14:57.  Pozivao je broj dežurne službe preko 20 puta. Dao nam je fotografije prekršaja zbog kog je zvao. Dati su podaci i nije se videla reakcija same službe. Pogledajte same dokaze istorije poziva:

Povodom ovog i ostalih slučajeva gde smo dobijali prijave da nema reakcije Komunalne milicije, rešili smo da odemo lično u stanicu Komunalne Milicije u Katićevu ulicu. Naravno, načelnik Milan Đorđević nije bio u stanici, ali smo uspeli da popričamo sa nekoliko milicajaca. Pokušali su da legitimišu urednika NIške Inicijative, ali je on odbio da im da ličnu kartu, jer nije bilo potrebe da se legitimiše sem sa novinarskom legitimacijom, što je i učinio. Pojašnjeno im je u kojim situacijama mogu da legitišu građane i da ova nije jedna od njih. Uredno smo im dali podatke i broj telefona, iako ga imaju u Komunalnoj miliciji grada Niša i jako dobro poznaju jer se ne javljaju na pozive.

Oni su nas uveravali da stalno ima nekog i da nije moguće da se niko nije javio. Kada im je predočeno da se radilo o radnom danu i vremenu malo pre 15h, nisu imali odgovor, već sleganje ramenima.

Iz razloga što nema odgovora i nikad nije dostupan za razgovor Milan Đorđević Načelnik niških komunalaca, tražili smo da nam jave kada možemo da zakažemo sastanak sa njim.

Isti nam je zakazan u četvrtak u 11h.

Povodom ovih činjenica pozivamo građane da nam dostave pitanja koja žele da pitamo načelnika.

Author