Komunalna milicija

Komunalna milicija grada Niša ponovo je predmet kršenja zakona, zloupotreba službenog položaja a ovog puta kao dodatak imamo i direktnu štetu po gradski budžet.

Podaci do kojih smo došli tokom istraživanja stanja i dešavanja unutar niške Komunalne milicije pokazuju da će se zbog krivičnih prijava u istražnom postupku najverovatnije naći sam vrh niških komunalaca.

Prijava
Nova krivična prijava protiv načelnika Komunalne milicije;

Načelnik komunalne milicije, Milan Đorđević i njegov najbliži saradnik, Nikola Stanojević kao lideri samoproklamovane grupacije poznate kao “Familija” tuženi su za dela zloupotrebe službenog položaja, nesavestan rad u službi i oštećivanja gradskog budžeta za više od 2,5 miliona dinara.

U prijavi je navedeno da su na insistiranje načelnika Đorđevića ostali zaposleni stornirali određeni broj prekršajnih prijava i na taj način onemogućili da se u gradski budžet slije 2,5 miliona dinara.

Prekršajna prijava predstavlja upravni akt pa je podnosilac prijave smatrao da je to potpuno neprimeren način da se sa ovakvim aktom postupa.

Krivična prijava koja je dostavljena Višem tužilaštvu u Nišu i Republičkom javnom tužilaštvu sadrži više primera prijava koje su stornirane, način i razlog zbog kojeg je to delo počinjeno, kao i ime svedoka koji bi svedočio o pritiscima koje je imao zato što nije želeo da prijave stornira lično.

Izvor Niške inicijative u redovima niške komunalne milicije navodi da su prijave poništene, odnosno stornirane licima koja su usko povezana sa načelnikom Milanom Đorđevićem i njegovim prvim pomoćnikom Nikolom Stanojevićem.

Ta lica su bliski prijatelji pomenute dvojice, njihovi kumovi ili su na neki način povezana sa njima.

Komunalna milicija
Takozvana “Familija” unutar Komunalne milicije; foto: Facebook/printscreen

Komunalni milicajci stornirali su na insistiranje svojih šefova tokom ovog procesa više od 80 prekršajnih prijava.

Obzirom da komunalni milicajci prekršajne naloge mogu da storniraju isključivo lično, ovaj proces obeležio je konstangtan pritisak koji su zaposleni trpeli od strane svojih nadređenih.

U krivičnoj prijavi su navedeni ogledni primeri, brojevi naloga, fotografije, a naveden je i način na koji su prekršajni nalozi brisani.

Gradska uprave grada Niša kao osnivač Komunalne milicije zajedno sa načelnikom Ljubišom Janićem upoznata je sa svim dešavanjima jer su o njima u više navrata bili obaveštavani pismenim putem.

Imajući u vidu da su sve nadležne institucije pravovremeno obaveštavane o nezakonitim radnjama u niškoj komunalnoj miliciji, očigledno je da bilo kakve reakcije sa njihove strane neće biti jer bi u suprotnom ugrozili “svoje” ljude.

Ostaje nada da će Tužilaštva kojima je krivična prijava dostavljena reagovati, nakon čega preostaje “samo” pronalaženje onog ko će smeti da goni ovu grupaciju.

Uskoro još informacija o Komunalnoj miliciji grada Niša…

Author