Srbij

Zvanični podaci EU o stanju po svim pitanjima bitnim za epidemiju Korona virusa pokazuju kako stoje stvari sa merama kao i sa obolelim u zemljama EU a moguće ih je porediti i sa svetskim primerima.

Po ovim podacima Srbija je u okruženju jedna od zemalja sa zvanično najmanjim brojem obolelih, testiranih i smrtnih slučajeva.

Nasuprot ovim činjenicama, Srbija je po datim podacima zemlja sa najvećim restrikcijama u kretanju stanovništva, naročito onih starijih od 65 godina.

Zbog ove činjenice postavlja se logično pitanje: da li imamo prave podatke i da li Batut, Ministarstvo zdravlja, Zavod za javno zdravlje i/ili sve institucije koje učestvuju u sprovođenju mera ne obmanjuju narod i iznose netačne podatke iz nekog razloga?

Austrija
Francuska
Češka
Slovačka
Finska
Hrvatska
Bugarska
Exit full screenEnter Full screen
previous arrow
next arrow
 

Dolazi se do velike disproporcije broja obolelih, smrtnih slučajeva i aktivnih slučajeva virusa u odnosu na stroge mere koje su sprovedene u odnosu na druge države.

Kako se Slovenija bori sa pandemijom?

U razgovoru sa našim izvorom, ova zemlja je primer discipline i odmerenih mera.

Slovenija
Slovenija pozitivan primer borbe protiv koronavirusa

Kod njih sve funkcioniše sem škola i javnih okupljanja, što se takođe vidi na sajtu EU, firme rade jer nemaju fabrike sa bliskim radom na traci, a transportni sektor nije imao problem u prevozu robe ni sa Italijom usled mera koje sprovode, naravno se sprovode mere zaštite.

Zvanično nijedan vozač kamiona ili drugog transporta nije oboleo od Covid 19 virusa.

U radnjama se nose rukavice i maske. Nema nikakve nestašice bilo kog proizvoda.

Trenutno Slovenija ima najbolje rezultate sa borbom sa epidemijom, ali naš izvor je objasnio da se na vreme krenulo sa merama i jako ozbiljno su shvaćene.

U Sloveniji nije zabranjen izlaz iz stana ili kuće, kretanje po ulici ili prirodi nije zabranjeno.

Jedino je bez dozvole zabranjeno kretanje između gradova iz epidemioloških razloga, ali uz radnu dozvolu ovo nije problem.

Kretanje starijih nije zabranjeno, dok je kupovina u prodavnicama za njih rezervisana od 08-10h, za razliku od naših 03-07 ujutru.

Naš izvor je bio začuđen ovom odlukom vezano za starije od 65 godina, činilo mu se da je nerealan i netačan kad mu je saopšten.