Plate političara u Nišu uvek su bile interesante građanima, ipak u javnosti ne može mnogo podataka da se nađe o toj temi. Na sajtu Niške Inicijative objavljen je tekst za sadašnjeg većnika Nenada Stankovića gde smo detaljno objavili podatke dostupne javnosti o primanjima ovog političara. Ovim tekstom smo otvorili serijal rada javne uprave i direktora.

Stanković i njegova supruga koja je takođe funkcioner u opštini Pantelej, kako smo detaljno napisali u tekstu, inkasiraju samo preko primanja za funkcionere i političare, preko 300.000 mesečno. Sam Stanković inkasira oko 210.000 dinara po zadnjim podacima Agencije.

Odmah iza njega nalazi se direktor omiljenog  preduzeća svih Nišlija, Dejan Dimitrijević, prvi čovek Parking servisa. Dejan Dimitrijević po podacima Agencije prima ukupno 171.000 dinara, jednu direktorsku platu od Parking servisa a drugu za predsednika nadzornog odbora Aerodroma u Nišu (koji je poklonjen Beogradu). Dimitrijević je i zamenik Predsednika udruženja Parkirališta Srbije, ali pošto se ne javlja na pozive i ne odgovara na poruke, javnost je ostala uskraćena za informacije oko eventualnih primanja koje ima u ovom udruženju.

Direktor Dejan Dimitrijević
Direktor Parking servisa Dejan Dimitrijević, dodatna plata u nadzornom odboru aerodroma

Apsolutni šampioni pored Stankovića i Dimitrijevića su Direktori Toplane i JKP Naissusa, Predrag Milačić i Igor Vučić. Milačić prima 115.000 dinara dok Vučić iz vododova prima  124.000 dinara. Igor Vučić se rado javlja na pozive novinara i najčešće daje sve potrebne informacije.

U društvu koje smo spomenuli nalazi se i Milan Milić, direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša, koji inkasira 117.500 dinara svekog meseca. Interesantno je da Stanković koji je bio PR ima veću platu od direktora Milića, ali ” se zna ko je gazda u direkciji” zar ne? Milić i Stanković se ne javljaju na pozive i ne odgovaraju na poruke Niške Inicijative.

Milan Milić
Direktor Direkcije za javni prevoz grada Niša

Iako je direktor, Milić ima manju platu od portparola direkcije Nenada Stankovića, koji je po promenjenom aktima direkcije takođe lice za zastupanje direkcije.

Ako uporedimo primanja sadašnje Gradonačelnice Sotirovski i njenog prethodnika Bulatovića, videćemo da je Bulatović imao veću platu na funkciji Gradonečelnika od Sotirovske, jer ona prima po podacima tačno 100.000 dinara dok je Bulatović primao 112.000 kao i invalidsku penziju od 72.000 dinara.

Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada (gazduju svim ulicama i putevima u Nišu kao i rupama na njima)

Nebojša Lović direktor Direkcije za izgradnju grada Niša ima platu od 95.000 dinara, što je neki zlatni standard za Niš. Direkcija će biti predmet posebne analize poslovanja koju ćemo uskoro da objavimo.

Pavlović, direktor JKP Medijane

Jedini od funkcionera i direktora koji primaju manju platu od Gradonačelnice su Dragoslav Pavlović direktor JKP Medijane i Nebojša Kocić predsednik opštine Medijana dok je poslednji na listi Goran Đorđević direktor JKP Tržnice. Po podacima Pavlović prima platu od 85.000 dinara dok Kocić za malo zaostaje za Gradonačelnicom sa njegovih 92.000 dinara, dok je zadnji u plasmanu plata Đorđević iz Tržnice sa 75.000 dinara. Pavlović se ne javlja na pozive, Kocić i Đorđević se odazivaju na pozive, dok Đorđević ide korak dalje i poziva bilo koga da dođe i poseti preduzeće koje vodi.

Nebojša Kocić
Nebojša Kocić, predsednik GO Medijana  Foto: Danas

Niška Inicijativa, saradnici i osobe koje rade na našem cilju informisanja javnosti će i dalje da rade na ovim temama u interesu javnosti.

Hvala im što postoje!

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.