Gorica

Javno komunalnom preduzeću “Gorica” od 2016. godine odobreno je od strane Skupštine grada odnosno isplaćeno iz budžeta grada Niša oko 650 miliona dinara za pokrivanje gubitaka u poslovanju.

Pored davanja novca svih  građana za pokrivanje gubitaka, imamo i to da ovo preduzeće duguje još oko 130 miliona dinara drugim javnim preduzećima na račun pozajmica.

Sve ovo prouzrokovano je neodgovornim i kriminalnim poslovanjem jednog te istog menadženta, o čemu smo već pisali.

Na osnovu ovih činjenica, usudili smo se da napravimo poređenje građanima da vide kako jedna kriminalna banda na čelu jednog preduzeća može da upropasti deci detinjstvo a roditeljima oteža život.

Po procenama stručnjaka iz građevinske struke, jedno obdanište od 500 metara kvadratnih, po ceni od 600 eura po kvadratu, može komotno da primi 100 mališana iz Niša.

Prostom računicom dolazimo do cifre od 300 000 eura za jedno obdanište koje prima 100 deteta.

Dobijamo da obdanište košta oko 35 miliona dinara. Za cifru od preko 700 miliona štete možemo da izgradimo oko 20 obdaništa kapaciteta po 100 deteta.

Za taj novac bi u tih 20 obdaništa moglo da bude primljeno oko 2000 mališana iz Niša i okoline.

Time bi se rešio problem od oko 1800 deteta na čekanju, što je izjavila direktorka Pčelice Svetlana Mitić za skupštinskom govornicom.

Umesto sve dece u obdaništima, mi imamo organizovanu bandu na čelu jednog preduzeća, JKP Gorica, koji su uspešno sahranili san o obdaništima deci i njihovim roditeljima u Nišu.

Nije bezveze to nazvano “pogrebno preduzeće”. Jeste pogrebno, ali za sahranjivanje grada, budžeta, snova dece i roditelja…

Zato služi politički sistem, da pokriva kriminal onih na vlasti. Ali nisu oni krivi…

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.