Životna sredina

Gradsko veće Niša je donelo odluku o raspodeli sredstava koja su namenjena za rešavanje problema iz oblasti zaštite životne sredine.

Između ostalog, na sednici održanoj 4. februara gradsko veće donelo je i odluku da se utroši 400 000 dinara za izradu sajta i još 300 000 za edukativne sadržaje.

Nije konkretno navedeno kakvi bi to sadržaji mogli da budu, ali nije nemoguće da neki SNS medij dobije novac za izradu materijala.

Troškovi
Inovacije i edukacija za 700 000; foto: printscreen

400 000 naših para ide Sekretarijatu koji bi trebalo da “održava i inovira internet prezentaciju Sekretarijata za zaštitu životne sredine”, a sve to zavodi i pravda pod stavku “kompjuterske usluge”

Kad bi neko ko nije iz naše zemlje čitao sve ovo, poverovao bi da živimo u eri modernog i elektronskog domena, a ustvari živimo u eri “rešenja problema kroz legalnu krađu para”.

Pored radnih grupa, komisija, raznih ispiranja mozgova koje imamo preko medija u sistemu SNS medija, sada imamo velike sume za sajtove.

A gde su tu promoterke, to ide uz sajt?

Pravda za promoterke! Da li se sećamo Olivera Dulića i poznatog sajta? Evo vam isto to opet.

Izmene i modifikacije određenih delova sajta i izrada novog sajta ni približno ne košta toliko.

Ovaj podatak znamo jako dobro obzirom da smo pre izvesnog vremena i sami bili suočeni sa cenama na tržištu kada su u pitanju internet portali.

Priznajte da vam je već bolje, jer ako se daje preko 3 000 evra za sajt, rešenja za probleme zagađenja u Nišu mora da su izuzetna!

Da li se osećate izuzetno?

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.