Sala za borilačke sportove ispod Odseka za sport (nekadašnje Sofke) renovirana je u toku 2020. godine. Za ove potrebe potrošeno je 3.3 miliona dinara.

Niška Inicijativa je uputila dopis Upravi za društvene delatnosti i načelnici Katarini Mitrovski(bivša zamenica načelnika gradske uprave Janića) sa zahtevom da se sala otključa da bi redakcija mogla da snimi stanje, ali posle više meseci zvanja i urgiranja, niko se nije oglasio. Posle otvaranja ove sale ista nije radila više meseci posle toga, o čemu smo već pisali i sačinili video materijal, uspeli smo najzad da snimimo detalje renoviranja kao i kvalitet radova.

Po informacijama do kojih je došla redakcija, od kojih su neke bile poznate javnosti, ova sala kao i samo hodnik odseka za sport, pretrpeo je “teško sređivanje” koje je uključilo krečenje, pločice samo u jednom kupatilu za tuširanje, hoblovanje parketa u hodniku odseka za sport, kupovinu džakova i konstrukcija, ringa (manjeg od standardnog) kao i 180 kvadrata strunjača (puzli).

Po rečima Ninka Milenovića, trenera Boks kluba Niš sa stažom od 34 godine, kao i po informacijama koje smo skupili istraživanjem cena usluga krečenja, radova kao i opreme, došli smo do troškova od 1.5 do 1.8 miliona dinara.

Milenović je trener boksa u Nišu već 34 godine

I dalje nije jasno gde se utrošio ostatak novca, dok je Milenović podneo krivične prijave za sve ove radnje na više adresa institucija. Detalje sale dostavljamo na slikama ispod teksta. Milenović tvrdi da je potrebno ispitati koja je to firma iz Surdulice radila ove radove, i kog su kvaliteta.

Prekidač koji je samo stavljen u rupu da popuni prazan prostor

Detalje oko kvaliteta i obima radova najbolje možete videti na snimku koji dostavljamo javnosti. Još jednom objavljujemo i prvi snimak kada nismo uspeli da uđemo u salu da je snimimo.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.