Pčelica

Izleti koje organizuju obdaništa u Pčelici, nikad nisu bila “povoljnija”. Tako je za izlet u Svilajnac ponuda za jednodnevni izlet, sa obrokom koji se sprema u samoj Pčelici i koji sleduje jer bi deca ionako obrok jela da su u obdaništu, zavisno od lokacija, Jagodina ili Svilajnac, od 5.400 do 6.150 dinara. Od svih aktivnosti imaju ili Zološki vrt ili neki obilazak.

Izleti u Pčelici ove godine ostaju tajna što se tiče podataka šta se dobija za taj novac, jer se više roditelja javilo sa podacima ali bez konkretne ponude, kao i sa podatkom da im je usmeno rečeno da mora da se odluči i plati u kratkom roku od dan ili dva.

Ovakve aktivnosti se uvek izvode u saradnji sa poznatim prevoznicima i agencijama u Nišu, dok je po našim saznanjima za sutrašnji dan planiran polazak više od 7 obdaništa na ove izlete u Svilajnac i Jagodinu.

Iako roditelji koji su kontaktirali redakciju nisu zadovoljni cenom i pojašnjenjem aktivnosti, i dalje se veliki broj roditelja odlučuje za ove izlete.

Slična situacija je i u sferi ekskurzija, o čemu govore sagovornici iz osnovnih škola. Po istom principu, iako je cena ponekad neobjašnjivo velika za višednevne ekskurzije, i dalje se autobusima ide na ove preskupe boravke na mestima gde pored hotela deca imaju zanemarljive sadržaje.

Pored više tesktova sa problematikom osnovnih škola, kao i dosta tekstova o Pčelici, i dalje nema nikakve promene na bilo kom nivou.

Da li su deca legani izgovor za finansijsko iscrpljivanje roditelja i zašto da?

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.