Klinički centar Niš

Izbori u komori medicinskih sestara i tehničara su se održali tokom prethodnog vikenda u Nišu. Po svim informacijama, menadžement Doma Zdravlja je vršio pritisak na radnike svoje ustanove da se izađe na glasanje, dok su u samom Domu Zdravlja kružila uputstva i spiskova za koga treba da se glasa.

U tekstu koji smo pisali o ovogodišnjem procesu izbora, nismo uspeli da dobijemo sagovornika, dok su nam se naknadno javili iz Sindikata Nezavisnost kome smo i poslali mejl sa pitanjima. Iz uprave Kliničkog centra i Doma zdravlja nam nisu odgovorili na pitanja.

Stojkovic Miodrag predsednik Nezavisnog sindikata UKC NIŠ nam je poslao odgovor na pitanja vezano za ovaj proces.

Stojković Miodrag Sindikat Nezavisnost UKC Niš

Predhodni Izbori za delegate Komore 2018. godine su bili dokazano pokradeni, ovi 2022. su beskorpulozna pljačka što ćemo dokazati u narednom periodu. Oni koji vladaju komorom i u predhodnom i u sadašnjem sazivu, koristiće sva sredstva da je ne prepuste nikom ko nije njima blizak jer bi sve nezakonite radnje izašle na videlo. Zato je grčevita borba za čelo komore. Naravno razlog su i velike privilegije i nadoknade za rad u komori, jer komora na ime članarine na godišnjem nivou prihoduje par miliona Evra.

U danima pred glasanje, po informacijama iz više izvora, medicinske sestre i tehničari su bili pod pritiskom da se mora izaći na glasanje kao i da se glasa po direktivi, gde se i glasalo za osobe koje su iz menadženta Doma Zdravlja. Danijela Nešić iz Doma Zdravlja nije odgovorila na pozive i poruke koje smo slali ispred redakcije.

Izbori u komori medicinskih sestara okruženi sumnjama sa jasnim uputstvom za glasanje

Stojković iz Sindikata Nezavisnost navodi da imaju podatke i o preminulim osobama koje su na spisku za glasanje ali nema podatke da li su isti glasali. Neke osobe su na spisku iako su preminuli i pre 10 godina.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.