Naplatna rampa

Na zvaničnom sajtu grada Niša je osvanula je pre par dana vest sa detaljnim uputstvom za apliciranje za “besplatnu gradsku kartu” za korišćenje obilaznice oko Niša.

Pored procedure koja nije jednostavna, koja košta naravno vremena i živaca, pored davanja svih podataka i očigledne segregacije društva po ovoj temi, dolazimo do zamene teza da su kartice besplatne.

Kartice će sigurno na kraju da plate građani Srbije i Niša, kroz budžete republike i/ili JP Puteva Srbije. Neće Mrazić Darko iz Zagreba da nam ih donese na poklon gotove.

Postoji i poziv da se ode u zgradu Uprave grada i da se tamo lično podnese sve to ako nemamo internet. Neki imaju internet ali nisu sposobni i vešti, ne poseduju znanja da obave ovaj posao preko kompjutera.

Komplikovana procedura je testament nesposobnoj vlasti koja ne ume da naše programsko/softversko rešenje za ovaj problem bez kartica, koje će da kasne i ko zna kako će da funkcionišu.

Kad pogledate uputstvo u dokumentu na koji vas upućuju sa sajta grada, shvatite o čemu pišemo. Da li Beograđani imaju kartice? Novosađani, Bugari, Makedonci? Naravno da ne!

Jako lepu analizu su uradili iz Nacionalne koalicije za decentralizaciju (NKD) uz predloge u kojima su sagledali celu situaciju na pravi način, a čini se da su partikularni interesi vlasnika Hotela Nais ili JP Putevi Srbije bitniji od želja i života građana NIša.

Nije prvi put. Nismo vam Aerodrom oprostili. Nišlije ne zaboravljaju i ne praštaju.

Author