Boban Džunić i Skupština grada

Protiv Bobana Džunića Predsednika niške skupštine, Viši Sud u Nišu potvrdio je delimično optužnicu koju je podnelo Više tužilaštvo u Nišu.

Kao i u mnogim primerima do sada, predmet optužnice su projekti evropskih fondova, IPA projekti, koji su se pokazali kao indikativni za “sumnjive poslove” skoro  u svim opštinama koje sprovode iste, pogotovu u delu sa pranjem para i sumnjivim trošenjem novca iz tih fondova.

Boban Džunić se tereti za zloupotrebu službenog položaja, nesavestan rad u službi kao i falsifikovanje dokumentacije za period dok je bio predsednik opštine Palilula. Zajedno sa njim je na optužnicama po raznim osnovama još sedam lica koja su obuhvaćena optužnicama za zloupotrebe službenog položaja, pranje para i nesavestan rad u javnoj službi.

Boban Džunić je hapšen 2017. godine zbog ovih krivičnih dela koja mu se u optužnici stavljaju na teret. Po podacima koji su dostupni javnosti, Džunić je posle hapšenja iz pritvorske jedinice prebačen u bolnicu zbog bolova u grudima.

Najviše optuženih ima za krivično delo pranja novca i pomaganja u svim ostalim krivičnim delima, zloupotrebama službenog položaja, nesavesnog rada u službi…

Nikola Božić Predsednik Skupštine u opštini Palilula, zajedno sa Džunićem na optužnicama Višeg Tužilaštva

Na optužnici sa Džunićem, nalazi se i funkcioner SNS-a u opštini Palilula Nikola Božić, koji se tereti za tri falsifikovanja službene isprave i za nesavestan rad u službi. Božić je trenutno na funkciji Predsednika skupštine u opštini Palilula.

SNS
Tradicija čelnika SNS-a koji su u procesima Tužilaštava; foto: printscreen

Delimična potvrda optužnice je primljena 1. marta, dok se Više tužilaštvo žalilo na ovu odluku nekoliko dana kasnije.
Ovim se nastavlja neslavna serija optužnica protiv funkcionera SNS-a koji su na pozicijama u gradskoj i opštinskoj vlasti, dok je rezultat apsolutno na strani pomenutih funkcionera.
Nastavlja se serija krivičnih postupaka vezanih za projekte prekogranične saradnje IPA, gde smo kroz više primera zadnjih godina upoznavali javnost sa raznim zloupotrebama i problematičnim postupcima.
Za 30 godina raznih vlasti u Nišu, niko od političara do sada za sve postupke nije otišao na izvršavanje zatvorske kazne.

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.