Aleksandar Jovanović Ćuta, aktivista pokreta Odbranimo reke Stare planine, priveden je na informativni razgovor nakon emisije “Utisak nedelje”.

U razgovoru sa Ćutom, pojasnio nam je da su Policajci profesionalno odradili deo svog posla, a da je glavni uzrok privođenja ustvari bio uznemirenje javnosti zbog izjave da je moguće blokirati autoput E75 ukoliko dođe do razloga za to.

Aleksandar Jovanović-Ćuta- desno i legenda iz Rakite Desko (levo)

“Potpuno mi je jasno zbog čega je sve to naloženo da se uradi, ne sekiram se ja mnogo šta će da bude dalje, neka oni svi rade svoj posao, mi ćemo da radimo naš, da čuvamo majku prirodu od napasnika, da čuvamo naše reke, planine i priodna bogatstva za buduće generacije”… kratko je pojasnio Ćuta u razgovoru sa nama.

Kao i do sada, pratićemo sva dešavanja oko ekoloških pokreta u Srbiji, naročito aktivnosti pokreta Odbranimo reke Stare Planine.

Redakcija smatra da je pitanje očuvanja prirode jedno od najbitnijih za naše društvo, u skladu sa tim stavom obaveštavaćemo javnost o svim događajima na dalje koje se tiču ove teme.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.