Kardiohirurgija Milić

Vanredni profesor na niškom Medicinskom fakultetu dr Dragan Milić, u toku jučerašnjeg dana dobio je na Medicinskom fakultetu u Nišu, nakon odluke Komisije koja je otvrdila da ne ispunjava uslove za zvanje redovnog profesora.

Dr Milić i klinika za Kardiohirurgiju su poznati široj javnosti kada su vanrednim (besplatnim) radom ukinuli liste čekanja pacijenata. Konkurisao je za posao Vanrednog profesora na fakultetu, ali posle poništaja postupka gde je prethodna komisija dala pozitivno mišljenje o njegovor referatu,  ali je nova komisija dala negativno mišljenje.

Dr Milić je pojasnio da će Klinika za kardiohirurgiju izgubiti status klinike jer nema nastavnika kardiohirurgije u svojim redovima.

rešenje o otkazu Milić
Dr Milić dobio rešenje o otkazu

Prema milićevim rečima, kardiohirurzi dr Saša Živić, dr Aleksandar Kamenov i dr Vladimir Stojiljković, kojima je mentor za odbranu doktorske disertacije i koji se nalaze u procesu odbrane teze, neće moći da doktoriraju.

Milić je takođe mišljenja da je ova odluka potvrđena i ubrzana njegovom odlukom da učestvuje na izborima i da je jasno izjavio da nema nikakve saradnje sa SNS-om, u šta jedan deo javnosti sumnja.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.