Milić Stanković

Direkcija za javni prevoz i sistem prevoza u Nišu, koštali su u januaru mesecu NIšlije oko 110 miliona dinara. Samo preduzeće košta oko 23 miliona dinara za plate i operativne troškove, dok je subvencija za sam prevoz oko 87 miliona dinara u januaru mesecu. Na naslovnoj slici se nalazi direktor ovo preduzeća Milan Milić, i čovek koji se pita za sve vezano za prevoz i celo preduzeće Nenad Stanković, koji se pita za sve oko izgradnje u Nišu.

Direkcija kao preduzeće koje je zaduženo za prevoz i sam tander od 10.6 miliona dinara u trajanju od 7 godina, usled očigledno loše naplate karata, iz budžeta se ostatak sibvencioniše kroz klauzolu o zagarantovanoj zaradi prevoznika, na prvom mestu Nišekspresa, koji je uzeo najveći deo kolača.

Direkcija ekipa
Direkcija: odlazak na miting Vučića u Beograd

Iz ovih razloga, velikog koštanja sistema javnog prevoza i samog rada preduzeća, počele su nove asistencije Komunalne milicjje grada Niša, koji na jedinstveni način zastrašuju narod po vozilima javnog prevoza. Ovo rade uprkos činjenici da nemaju nadležnost oko vožnje građana bez karte za prevoz jer to nije propisano kao prekršaj po odluci grada Niša.

U istraživanjima koje smo radili do sada vezano za javni prevoz, direkcija i prevoz su već koštali građane oko 110 miliona dinara, i to u toku novembra meseca 2023. godine.

Ovo preduzeće je u 2023. godini takođe izgubilo jedan proces zbog loših i nezakonitih odluka, koji je koštao građane Niša oko milion Eura.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.