U drugoj poseti Nišu u zadnjih deset dana, ministar policije Vulina je odlučio da bude smenjen načelnik Saobraćajne policije.

Smena je urađena iza zatvorenih vrata, smenjen je načelnik saobraćajne policije. Ono što nije jasno jeste razlog za smenu. Nije dostavljeno javnosti nijedno objašnjenje zbog čega su smenili samo načelnika saobraćajne policije. Razlog za ovo pitanje jeste činjenica da je problem koji imamo u Nišu iz domena javne bezbednosti a ne samo bezbednosti u saobraćaju.

Zorica Miladinović novinarka i članica nekadašnjeg LAF-a

“Nijedno objašnjenje ili pojašnjenje nije dato Nišlijama povodom ove smene. Do juče su pričali da nema propusta u radu policije, da je Niš siguran grad za život. Samo smena “reda radi” nije dovoljan akt koji bi trebao da uveri javnost u iskrenost rada i postupaka. Dajte nam obrazloženje…” izjavila je za Nišku Inicijativu Zorica Miladinović novinarka Danas i Medijske kutije i bivša članica LAF.a.

Ukoliko je policija imala ili ima propuste u radu, potrebno je da svi odgovorni snose odgovornost za rad ili nerad, na prvom mestu načelnik policijske uprave Niš, koji je najodgovorniji. Ovako se čini da se našlo “žrtveno jagnje” da se smiri javnost, pojašnjava Zorica Miladinović.

Zvanično saopštenje sa obrazloženjem nije moguće naći nigde na portalima MUP-a i društvenim mrežama, tako da nam ostaje da se nadamo da je taj jedan smenjeni čovek bez obrazloženja kriv za sve propuste u radu.


Povodom ovakvih poseta i odluka koje se tiču situacije u gradu koje dotiču sve građane, redakcija Niške Inicijative izražava protest, jer javnost zaslužuje da zna sve razloge a ne da joj se doziraju informacije na “kašičicu”. Niš je zaslužio jednu pristojnu konferenciju za novinare, da se svi građani informišu adekvatno, što je pravo svih građana zagarantovano ustavom. Ministar Vulin je gostovao na lokalnim televizijama u vlasništvu ljudi bliskih vlasti, izbegavši tako sva “nezgodna pitanja” koja bi mogao da dobije od medija koji žele celu istinu, a ne mrvice.


 

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.