Udruženi sindikati Srbije “Sloga” nisu zadovoljni današnjom smenom načelnika Saobraćajne policije u Nišu, jer je on samo najslabija karika u lancu objektivne odgovornosti.

Smatramo da najveću odgovornost i smenu mora da snosi načelnik Policijske uprave Slaviša Virijević u čijoj je nadležnosti saobraćajna policija.

Smena samo jednog čoveka, načelnika Saobraćajne policije je još jedna nevešta amortizacija građanskog nezadovoljstva iznuđena strahom od novih okupljanja građana, posebno nakon subotnjeg šetnje zbog brutalnog gaženja dvoje sugrađana na trotoaru.

Posebno što se danima nakon tragedije niko nije oglašavao, sve do dolaska velikog broja građana pred policijskom stanicom gde su zatražili da im se načelnik obrati lično, što je i uradio, ali krajnje drsko i neprofesionalno.

Ovim je samo dodatno podgrejana sumnja da je vozač “audija smrti” ipak u nečijoj zaštiti, posebno što su jutro nakon nesreće tu policijsku upravu posetili ministar Aleksandar Vulin i direktor policije Vladimir Rebić, koji su takođe imali priliku da se odmah oglase javnosti povodom tragičnog slučaja, što nisu, već su nakon toga saopštenjem MUP-a obrazložili da je njihova poseta unapred bila dogovorena.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.