Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da će most u produžetku Bulevara Evrope biti sagrađen, bez obzira na proteste.

Vučević je na konferenciji za novinare rekao da protesti neće „uroditi plodom“ i upitao da li je neko poverovao da „može da zaustavi državu“.

„Grad je 71 godinu pripremao ovaj projekat i mi ćemo sad to da povučemo i odustanemo od toga. Izvinite, uplašili smo se“, rekao je Vučević.

On je zahvalio policiji na „trpeljivosti i strpljenju“.

„Da osudim divljačke napade na pripadnike policije i Žandarmerije, kukavičke, divljačke napade. Da ponovo pitam Novosađane da l’ to Ćuta Jovanović treba da nam kaže gde treba most u Novom Sadu? Puno pozdrava za sve njih, juče su doživeli debakl“, rekao je on, dodajući da je na jučerašnjem protestu bilo između 200 i 300 ljudi iz cele Srbije.

Vučević je istakao da se nada da će Koridori Srbije i CRBC (China road and bridge corporation) tužiti sve i građanskim tužbama naterati da plate štetu za to što lome i zaustavljaju radove.

„Dokle god građani ne odluče drugačije, ovakva će se politika voditi. Kad oni pobede na izborima, kapa dole, nek’ nam je Bog u pomoći“, rekao je Vučević.

Vučević je podsetio da je most bio predviđen i Generalnim urbanističkim planom koji je bio usvojen 2009. godine kada su neki od političara, koji su juče protestovali, bili na vlasti, ističući bivšeg gradonačelnika Borislava Novakovića.

Author