Dva vozača jednog bagera nekom možda zvuči smešno, ali smo sigurni da postoji potpuno logično objašnjenje, kao i za činjenicu da kad su pet radnika prisutni, jedan radi a četiri drži ruke u džepovima.

Danijel Dašić ne vidi ulaz u garažu u dokumentaciji
Danijel Dašić vidi samo napredak u ovakvom radu.
Konsultovali smo se sa Danijelom Dašićem koji je stručnjak iz oblasti građevine, i Danijel je bio jako zadovoljan ovim snimkom zbog napretka u svim oblastima koji ovaj presedan može da donese.
Imajući u vidu broj zaposlenih u JKP Naissus koji je dostigao brojku 800, ova situacija, gde u ovom slučaju sedam radnika zatrpava jednu rupu, odnosno dva rade a ostali “kontrolišu” rad, predstavlja zvono za uzbunu. Potrebno je iskoristiti ovaj primer radničke inicijative, gde jedan radnik vozi napred, a drugi natrag, i pod hitno nabaviti bagere i rovokopače koji imaju najmanje 4-5 mesta, jer je krajnje nehumano da nema mesta za sve u toploj kabini. Ipak ovaj rovokopač ima četiri točka, i bitno je da imamo barem jedno odgovorno lice za svaki točak. Ukoliko nije moguće da se ugradi veća kabina na postojeće rovokopače, treba formirati skupštinsku komisiju koja će da razmotri mogućnost ugradnje nastavka hidrauličnog rovokopača na mesto priključka evrokuke na, recimo Škodi Oktaviji ili Superb, što bi omogućilo višestruke benefite. Prvo, kupovina novih škodinih vozila bi BDP porastao najmanje 1,45%. Sa druge strane, za vikend bi mogle biti demontirane ti nastavci za kopanje rovova, tako da direktori mogu da koriste vozila i u neke druge svrhe. Ali ono najbitnije je, da će radnici imati punu zaštitu od vremenskih uslova, jer nas je još Tito učio da su radnici naše najveće blago. Shodno tome, mi smo veoma bogati u Nišu, jer sirotinja u Ljubljani, za vodovod koji ima sličan obim rada, broj stanovnika, potrošnju vode, i ostalo, ima samo 70-tak radnika. Što bi se reklo – lideri u regionu, i 10 x bogatiji od Ljubljane.
Može samo da se kaže: hvala im što postoje

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.