Danas, u subotu 16. januara zakazan je protest zbog loše bezbednosti u saobraćaju. Protest će se ovog puta održati ispred zgrade Osnovnog i Višeg suda u Nišu. Pošetak protesta je zakazan za 15 časova.

Na Facebook strani malo pre 15 časova imaćemo uključenje sa lica mesta, dok ćemo još slika i video zapisa da postavimo i na sajt i naš Youtube kanal.

Prethodnih dana se videlo i na ulicama i kroz objave na društvenim mrežema da je Saobraćajna policija počela da kontroliše saobraćaj, sve posle najava načelnika i Ministra policije.

Ono što je bilo i na terenu vidljivo jeste da se kontrole mahom rade u toku dana i na mestima gde nije bilo realnih problema. Lokacije koje su pomenute i targetirane u izjavama građana, kao i po pisanjima po društvenim mrežama nisu targetirane ili nisu u toj meri.

Smena načelnika Saobraćajne policije bez obrazloženja, kao i prethodne izjave kako nije bilo propusta policije, izazvali su veliki broj komentara i negodovanja takođe na društvenim mrežama, jer građani nemaju medije i institucije gde mogu da iskažu svoje mišljenje.