Dok iz potpune gluposti i poltronizma lokalni momci SNS-a stavljaju bilborde sa čestitkama PreCedniku nam, to im je dozvoljeno iz promo tima AV-a, i to sa dobrim razlogom.

Pored benefita u utrkivanju ko je veći “Vučićevac”, tim koji vodi promo aktivnosti i rad sa medijima, kao i tim koji planira kompletno sve poteze predviđajući reakciju javnosti i opozicije, adekvatno je predvideo sve efekte ponovnog brendiranja grada i okoline.

Da elaboriram kroz moju prizmu, pa neka sam skroz pogrešio.

Seča drveća kod Hotela Park

Kao i u slučajevima seče drveća po gradu, tako i u ovom slučaju, predviđanja su da će kompletna kritčka javnost sa opozicijom (ako je mogu tako nazvati) da se upecaju kao “Som na bućku” na ove očigledne stvari koje rade.

To u njihovom hipnotisanom glasačkom telu ne menja stvari, dok oni koji ih mrze, mrzeće ih još više, ali će se bar jedno 7 do 10 dana mediji i društvene mreže baviti time. To je dobro jer u tom slučaju niko se neće baviti, kao i obično, pravim pitanjima iz domena lokalne samouprave. Niko neće da se pita oko budžeta, javnih nabavki, krivičnih postupaka, rupa na ulicama, prljavog grada, nedostatka kanti za smeće, rada javnog sektora, medijske slike i finansiranja medija…

Ono što je najbolja Lakmus hartija vanparlamentarne opozicije, jeste to što se skoro svi bave samo i jedino ovim datim stvarima, dok se “opozicija” u lokalnoj skupštini bavi računima iz kafane sa smešnim ciframa u odnosu na ono šta se ukrade samo u jednom danu.

Pa tako opozicija priča o isečenih 15 Kedrova, povezuje to sa zagađenjem, ali se zato nije bavila ni Toplanom, ni time što Nišu nedostaje jedno 100.000 sadnica, ni javnim prevozom, ni gasifikacijom, ni energetskom efikasnošću, ničim bitnim oko zagađenja. Samo se bave sa “hleba i igara” ali sa druge strane duge

Forma iznad suštine.

Bukvalno se floskule sa statusa na FB-u pretaču u politiku rada opozicije.

Extra!

Živeće vam Vučić, bar jedno 100 godina.

Ovo je bukvalno davanje mrvica opoziciji, koja u nedostaku ideja, vizije, misije, plana rada, i očigledno sposobnosti jedino zna da priča ono što je vidljivo prolaznicima, što se fura po Facebook-u, ali ne ulazeći u detalje, akte, sistem odluka i odgovornosti.

Give the people what they want, a?

Kako je to drugačije od ovih? Vi ste malo lepši, malo bolji…

“majkemi”?

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.