Bivši zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković uhapšen je zbog sumnje da je sa još jednim odgovornim licem oštetio preduzeće. Radi se o firmi “Blok signal” gde je bio direktor, saopštavaju iz policije. Slavković je bio istaknuti član SNS-a, a bio je i na funkciji zamenika gradonačelnika Niša.

U saopštenju MUP-a se navodi, da se sumnja da su Slavković i I.S. međusobno poklanjali službena vozila bez odluke Skupštine društva i tako oštetili preduzeće “Blok signal” za oko 2,7 miliona dinara.

“Sumnja se da je Lj. S. poklonio automobil marke „škoda“ I. S. čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.860 dinara, dok je I. S. poklonio „mazdu“, Lj. S, i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara. Na ovaj način su osumnjičeni naneli štetu PD „Blok signal“ Niš u iznosu od 2.656.482 dinara”, navodi se u saopštenju.

Akcija hapšenja je izvedena po nalogu Specijalnog odeljenja za brobu protiv korupcije Višeg tužilaštva u Nišu.

Više tužilaštvo je tražilo da se odredi pritvor uhapšenima radi sprečavanja uticaja na svedoke.

Ono što treba javnost Niša da zna, jeste da Slavković vodi ceo projekat izmeštanja pruge u Nišu koji bi trebalo da ima operativni budžet od preko 17 miliona Eura dok se planira rešavanje oko 2000 privatnih parcela koje su na trasi nove pruge.

Ostaje nam da razmišljamo šta se sve radi na ovom projektu u sigurnim rukama funkcionera koji su jako dobro poznati javnosti i organima gonjenja.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.