Direktori niških škola troše milione na edukacije

Određeni učenici u OŠ “Njegoš” su u toku jučerašnjeg dana, po rečima uznemirenih roditelja, pravili spisak druge dece, a sumnja se da je spisak za “odstrel”, pa su se zbog toga obratili školi, razrednom starešini, dok nam je direktor škole Bojan Krstić, pojasnio da su u toku sastanci sa “ljudima iz ministarstva”, da je pokrenut ceo postupak zaštite dece.

Direktor OŠ Njegoš Bojan Krstić, pojasnio je sve detalje oko postupka, i za razliku od drugih funkcionera u Nišu kada imaju neki problem, detaljno pojasnio postupak i šta je urađeno i planirano danas da se uradi po tom pitanju.

Bojan Krstić OŠ Njegoš
OŠ Njegoš: direktor Bojan Krstić

Potvrđeno nam je da su spisak pravili učenici koji su u porodici imali učenike koji su već bili u “disciplinskim prekršajima”. Na slikama viber grupe roditelja, već se piše kako neki od njih ne žele da puštaju decu u školu, dok ne budu sigurni da je problem rešen.

Bezbednost dece nam je na prvom mestu, tačni su svi navodi da je bio pravljen određeni spisak, ali u ovom trenutku ne možemo da potvrdimo da li je bio spisak za druženje ili spisak za odstrel, kako navode neki roditelji i deca. Danas je zakazan sastanak radnih grupa sa svim relevantnim institucijama i činimo sve, pojasnio je direktor Krstić u razgovoru sa nama.

Po završetku celog procesa obavestićemo javnost o preduzetim merama, kao i detalje koje će nam uznemireni roditelji dostaviti.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.