Infektivna klinika

U Nišu je kao i juče 39 građana inficirano koronavirusom,  ali je još jedan pacijent na bolničkom lečenju, kojih je sada 18, dok je na respiratoru petoro najteže obolelih, pokazuju najnoviji podaci zvaničnih institucija.

Gradski štab za vanredne situacije na veb-sajtu Grada Niša saopštio je deo podataka, a deo predstavnici Ministarstva zdravlja i stručnjaci na redovnoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Na veb-sajtu Kliničkog centra Niš  od 18. marta nema bilo kakvih informacija o broju i stanju obolelih, koji su hospitalizovani na Klinici za infektivne bolesti i staroj Klinici opšte hirurgije.

Medijska kutija je već pisala da je KC Niš obustavio da objavljuje informacije o broju inficiranih koronavirusom kad su počele da stižu nezvanične informacije da su među zaraženima i medicinski radnici.

Branislav Tiodorović, epidemiolog i predsednik Saveta za zdravlje grada Niša, potvrdio je prošle sedmice da je obolelo devet zdravstvenih radnika, od kojih je jedan lekar hospitalizovan na Infektivnoj klinici.

Relevantan izvor iz KC kazao je da su zbog zdravstvenih radnika koji su zaraženi novim koronavirusom praktično rad obustavile Klinika za plastičnu hirurgiju, Klinika za kožne i polne bolesti, Klinika za endokrinu hirurgiju i hirurgiju dojke, kao i da su navodno oboleli i medicinski radnici Klinike za hematologiju i Klinike za nefrologiju.

Žarko Ranković, koordinator Gradskog štaba za vanredne situacije potvrdio je da su počele pripreme Sportske hale „Čair“ za prijem i zbrinjavanje lakših pacijenata koji su inficirani koronavirusom.

Opširnije na: http://medijskakutija.rs/u-nisu-na-respiratoru-petoro-obolelih-od-koronavirusa-18-hospitalizovano/