Po pisanjima portala N1 kao i ostalih portala i medija sa nacionalnom frekvencijom, neki od žarišta Korone u Srbiji su Kopaonik, Zlatibor i Stara planina. Mesta koja su pomenuta kao žarišta su i svi ostali centri kao što su banje kao i klubovi po gradovima.

Iako u Beogradu žurke koje su potencijalna žarišta policija rastura, ovih dana Kopaonik je mesto na kome se ne oseća virus u ponašanju skijaša, turista i institucija, pravila na skijalištima kao da ne postoje a naročito ih nema u restoranima, kafanama i kladionicama.

Iako na vratima svih objekata pišu pravila vezano za Koronu kao svuda u Srbiji, maske se nose samo ponekad u prodavnicama, dok se u ugostiteljskim objektima ne primećuje da  je februar 2021. godine.

Kako izgledaju pomenuti objekti pogledajte na slikama:

Sa druge strane, u redovima za ski liftove, postoji samo obaveštenje o držanju distance, kao i preko zvaničnog razglasa. U redovima ne postoji nikakva distanca, dok su najavljene kontrole izostale. Ski centri u Evropi su odložili otvaranja, ne zna se da li će se u ovoj zimskoj sezoni uopšte i otvoriti.

Po pisanjima N1, prema podacima Turističke organizacije Srbije na dve najposećenije planine, Kopaoniku i Zlatiboru, tokom praznika nalazi se više od 50 hiljada turista. Inspekcija, zbog toga, ljude i neodgovorne ugostitelje juri i na planinama, tvrdi ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Na skijalištu ovako izgledaju redovi koji su bili poznati skijašima i prethodnih godina: