Tviter

Kompanija Tviter saopštila je u toku današnjeg dana da je sa ove društvene mreže uklonjeno više od 8500 naloga iz Srbije koji su korišćeni za promociju vladajuće stranke i njihovog predsednika, Aleksandra Vučića, aktuelnog predsednika države.

Osim u Srbiji, uklonjeni su nalozi u Indoneziji, Egiptu, Hondurasu i Saudijskoj Arabiji zbog neautentičnosti, promocije provladinih sadržaja ili vesti sa sumnjivih sajtova.

Redom su uklanjani 2541 nalog iz Egipta, 3104 iz Hondurasa, 795 iz Indonezije, 5350 njih iz Saudijske Arabije, odnosno najveći broj iz Srbije, njih čak 8558.

Razlozi za ukidanje su brojni, ali glavna stvar kojom su se vodili prilikom provere ovih naloga jeste “onemogućavanje javne rasprave” na ovoj društvenoj mreži i masovno deljenje neproverenih sadržaja ili propaganda.

Kada sve saberemo i oduzmemo, ispada da Srbija ima malo manje lažnih naloga nego sve ove zemlje zajedno. Sada je potpuno jasan način na koji se vlada u našoj zemlji – lažima, lažiranjima i obmanama.

To govori samo koliko je maha uzela ova pojava u Srbiji i kakve vojske poslušnika koji su zbrinuti u javnom sektoru mi svi plaćamo.

Nemojte posle da kažete da javni sektor ništa ne radi, radi itekako.

Tviter je “povukao nogu” i odlučio se za ovakav potez, sledeća na redu je svakako kompanija Fejsbuk, mada oni imju drugačija pravila.

Ipak, ostaje da se nadamo jer bi u najmanju ruku bilo jako interesantno kada bi i ti “bot” nalozi bili ukinuti.

U svakom slučaju hvala Twitteru na ovom potezu.

Jedini je problem šta će sada da rade svi ti ljudi po opštinama i upravama, javnim komunalnim preduzećima i ustanovama?