Ekipa Tv Nova S je jutros malo posle 7h opstruirana u toku uključenja uživo iz Niša. Ivana Marković je zajedno sa snimateljem Dejanom Markovićem imala uključenje sa cvetne pijace u kojem je imala dva sagovornika.

U toku uključenja kao i za vreme pripreme, ženska osoba koja vozi “Prvi taksi” je puštala prvo glasno muziku a u toku uključenja je i fizički smetala ekipi. Pogledajte deo snimka na kome se vidi ceo slučaj:

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo i upravu Prvog taksija, koji su nam sa žaljenjem rekli da nisu bili obavešteni i da ni na koji način ne podržavaju ovakvo ponašanje. Pojasnili su se da se trude da imaju visoke standarde u svom radu i da će u skladu sa svojom poslovnom politikom sankcionisati ovakvo ponašanje svog radnika.

Povodom celog slučaja pitali smo i novinarku Ivanu Marković šta misli o okolnostima ovog slučaja, jer po njenim rečima nije prvi put da doživljavaju neprijatnosti na terenu.

Mi što smo na terenu i radimo teme u našem gradu, nismo adressa za nezadovoljstvo onih koji nemaju dovoljno hrabrosti da svoje probleme i bes iskale na one na koje treba. Ako imaš problem sa nekim iz vlasti, idi sa njima to reši. Ako imaš neki problem u gradu koji treba da rešiš, obrati se onima koji primaju platu da to reše. Mi se uvek trudimo da sagledamo teme koje su problem građana, nama građani prilaze stalno i informišu nas o problemima… evo kako nam neki zahvaljuju… pojašnjava Ivana Marković.

Redakcija Niške inicijative podržava sve novinare koji rade na terenu i smatramo da je ovakvo ponašanje građana neprihvatljivo. Delimo stav i mišljenje Ivane i Dejana Markovića povodom ovog slučaja.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.