Kup Radivoja Koraća

Trovanje hranom i problemi sa virusom nov su problem igrača na Evropskom prvenstvu za juniore  koje se održava u Nišu. Posle problema sa prokišnjavanjem hale Čair i nefunkcionisanja klime u školi Mika Antić, sada sportisti i delegati imaju druge probleme.

Trovanje hranom i virusna infekcija su nastali na nepoznatan način, a iz Univerzitetskog kliničkog centra su potvrdili da je jedan igrač otrovan hranom dok su ostali igrači pod nadzorom lekara reprezentacija.

Fiba je u svom saopštenju kratko iznela podatke o trovanju i zdravstvenim problemima, kao i da su igrači i članovi timova pod nadzorom.

Fiba ne isključuje mogućnost odlaganja mečeva dok su prethodni incident sa prokišnjavanjem preneli  ESPN i Fiba,  igrači Poljske i Turske odbili su da igraju kraj meča zbog prokišnjavanja hale u kojoj se igralo.

Hala Čair
Hala Čair u stalnim problemima

Prvog dana prvenstva krov u Hali Čair je prokišnjavao dok je teren u OŠ Mika Antić bio mokar zbog neipravnog klima uređaja u objektu. Sagovornici redakcije su javili da je u sali bilo nepodnošljiva temperatura.

Iz Fibe su najavili pokretanje istrage povodom ovog incidenta u sali OŠ Mika Antić.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.