Jovo Bakić

Jovo Bakić, nekada i sada poželjan sagovornik u medijskoj sferi, profesor, edukator, sociolog. Zašto nekada i sada, a ne uvek? Zato što se ovaj čovek drznuo da uradi nešto što se ne sme. Drznuo se da stupi na političku scenu, ovaj “probisvet i nitkov” vrlo brzo je postao nevidljiv u javnosti. I treba tako da bude!?

Jovo Bakić i danas kada se vratio samo u medijske i akademske vode napustivši ideju ulaza u politiku, posle jedne “medijske karence” ponovo je prisutan u “izdajničkim tajkunskim medijima” kao sada opet poželjan sagovornik. I dalje javnost snabdeva idejama i govorima koji su svima prvo vrlo čudni a posle bivaju ponavljani i postaju standard.

I šta ja tu tupim sa profesorom Bakićem?

Tako mu i treba. Hteo da uđe u politiku, da kandiduje ne daj bože ideje, intelekt, normalu, istinu, ali i oštrinu. Šta je dobio? “Ignore dugme” za sve medije, jer ne sme se drma kavez poznate političke scene u Srbiji. Oni koji najviše održavaju istu političko opozicionu neuspešnu scenu, a to su prvenstveno mediji koji su navodno nezavisni, zadnji su zid odbrane zarobljenog društva i teško ostvarljivih promena kroz vreme. To su pravi društveni dinosaurusi, koji negiraju da je vreme matrica koja teče.

Šta bi trebalo da se desi? Da dođe ne daj bože neko nov na opozicionu ili političku scenu, ima dobre ideje i volju da ih sprovede i onda treba da tera sve medije da rade šta i treba da rade, da pišu sve jednako i isto svima, pa ne daj bože građani da vide da neko normalan zaluta u taj svet, pa onda ne daj bože da to pređe u naviku zalutavanja normalnih u politiku.

Nećeš ti Bakiću nikakvo zrno pameti i intelekta, ali i novih ideja da ubaciš u politiku, dokle god smo mi mediji na strani odbrane “jedne te iste bande” sa obe strane duge.

Šta ti hoćeš Bakiću? Da nas nateraš da radimo kako treba, da možda dajemo tebi mesto u našem izveštavanju? Previše smo mi dugo sarađivali sa svim ovim žutima, crvenima i ovim grobarima sada da bi nam ti remetio mir u galaksiji. Svima je bre dobro, ne drmaj bre Bakiću. Idi bre tamo na taj kao neki fakultet gde si kao profesor, gde te niko ne voli od studenata, pričaj njima neke bajke i gluposti.

U politici zna se ko je, nema šta ti tu da pokušavaš i pričaš. Eto, sad te upravo na Skupštini Srbije i spominju SNS poslanici, krive te da si ti organizovao ove zanje proteste u Beogradu. Dosta ti je. Vidi se da te se plaše i da si im problem, ali to će svi mediji da srede i eliminišu te.

bakić
The curious case of Jovo Bakić

I da znaš Bakiću: prava opozicija je ona koja ima svoje medije sa kojih se proglašava pravom.

To ako neko misli ili jeste pametan, ima talenta i ideje za politiku, pitak je za glasačko telo, ima potencijala, to je nebitno za Srbiju. Politika je rezervisana za određenu grupu ljudi, istu koja nas jaše zadnjih 30 godina. Poneki sitan tu upliva, previše krokodila ga pojede, a mediji ga dokusure i sve to zajedno ga ispljune sažvakanog. Modus operandi je sličan na lokalu i republici, ali radi isto. Organizaciju ti upropaste, medijski te diskredituje ili ignoriše i misija je završena.

Da, voleo bi da nam predsednik više liči na Bakića, ili ne daj bože po sve pomenute da bude Bakić, ali budimo realni, Sloba, Koštunjavi a sada Prvorođeni su naša mera, nismo mi za bolje.

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.