Tvrđava

Sektor za razvoj i promociju Tvrđave TON-a po podacima koje smo dobili zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja, radiće samo na promovisanju Tvrđave trenutno, ali nije jasno šta to u realnosti stvarno znači, obzirom da imaju u tom sektoru 10 radnika po trenutnoj raspodeli u sistematizaciji Turističke organizacije Niša.

Sektor za razvoj i promociju Tvrđave vodi Goran Milosavljević po zanimanju Master istoričar, bivši direktor JKP Naissus, nekada radnik Objedinjene naplate i član kabineta bivšeg Gradonačelnika Darka Bulatovića, sada vodi ovaj sektor za koji se ne zna sa kolikim budžetom raspolaže ali se okvirno zna da će da radi na promociji.

Goran Milosavljević, master istoričar, direktor, savetnik, radnik, koordinator
Goran Milosavljević, master istoričar, direktor, savetnik, radnik, koordinator

Evo i zvaničnih podataka o platama i radnim mestima u ovom organizacionom delu TON-a, koji ima sistematizovanih 10 radnih mesta:

TON Niš
Sektor TON-a za Tvrđavu

Po podacima Goran Milosavljević za ovu poziciju prima neto platu od oko 83.000 dinara, dok je mesto investicionog i tehničkog održavanja nije popunjeno, što znači da planiraju neke vrste investicija i održavanja, iako je za sada za održavanje zelenila u Tvrđavi nadležan odsek zelenila u JKP Mediani, dok je za ostale imovinske poslove nadležna Uprava za imovinu grada Niša.

TON Niš
Tabela ostalih radnih mesta u sektoru za Tvrđavu

Novo preduzeće “Tvrđava” koje je trebalo da preuzme brigu o kompletnom istorijskom i kulturnom dobru Tvrđave u Nišu, neće biti formirano. Po rečima Gradonačelnice Dragane Sotirovski odustalo se od ove ideje jer je komplikovana procedura “prenosa vlasništva sa republike”.

Tvrđava Niš
Tvrđava doživljava samo najave dok u realnosti nema promena

Umesto preduzeća “Tvrđava”, TON će nastaviti da se brine o niškoj Tvrđavi, pa je tako na lokalnim režimskim medijima direktorka Turističke organizacije Dragana Božić je najavljivala nove sadržaje i razne programe jer po njenim rečima Tvrđava je veliki potencijal grada Niša.

Evo i direktnih pitanja i odgovora postavljenih Gradonačelnici Dragani Sotirovski vezano za ovaj sektor TON-a:

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.