Pre više dana drvene kućice koje su se koristile za promitovne i novogodišnje aktivnosti koje je organizovala Turistička organizacija Niša, našle su se na čudnooj lokaciji.

Naime ovakvim kućicama nije mesto u primarnom koritu reke, naročito ako se dešava da postoji velika šansa da se visina vodostaja poveća, naročito pred kraj zime koja ima jako puno snega, što je mišljenje struke.

Sa druge strane, informacije do kojih smo došli govore da je ovo samo privremeno rešenje jer se oprema trajna lokacija na kojoj će biti locirane ove drvene kućice.

Uskoro će se raditi relokacija, priprema je u toku, ali se ne zna tačan dan jer se radi na tome.

Redakcija Niške Inicijative će pratiti ovaj slučaj na dalje.

U međuvremenu određeni planski dokumenti se i dalje menjaju na zadovoljstvo investitora u Nišu, dok se potrebe građana i grada ignorišu, te imamo “favelizaciju grada” iliti “investitorski urbanizam” na delu, gde aktivno učestvuju u ovom “kvalitetnom” planiranju više ustanova i institucija u Nišu.

Naslovna ilustracija: Poslovni objekat studija „Zabriskie“ sa obeleženim etažama izvan propisanih parametara, autorka Milja Mladenović

Možda je ovo tema kojojm bi svi trebalo da se bave ozbiljnije, kućice nisu problem, ali zidane zgrade jesu, manjak parkova, parkinga…

Author

By Srđan Nonić

Glavni i odgovorni urednik portala Niška Inicijativa.