Komisija za vanrednu proveru kvaliteta u niškoj Hitnoj pomoći, donela je zaključak da je lekar koji je postupao na terenu učinio stručni propust u postupanju prema preminuloj pacijentkinji iz Niša.

Komisija je donela zaključak u kome smatra da je lekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Miodrag Branković, učinio stručni propust u svom radu. Komisiju o kojoj se radi sačinjavaju lekari.

U kompletnoj dokumentaciji se vide podaci o ženskoj osobi koja je posle konstatovanja ozbiljnog stanja ostavljena da čeka drugi transport bez lekarske podrške.

Nažalost ova osoba je preminula a neuspešno je reanimirana pri prijemu u kliniku.

Miodrag Branković nije odgovorio na naše poruke vezano za ovaj i druge slične primere koje smo dobili kao redakcija usled istraživanja. Nije odgovorio ni na pitanje oko akta o uzbunjivanju koji smo mu tražili na uvid. Poruke smo poslali na dva broja koja se vezuju za Miodraga Brankovića.

Branković je poznat javnosti i van Niša kao uzbunjivač iz Hitne pomoći. U izjavama mahom skreće pažnju na nestručnost u radu lekara.

Svoje uzbunjivanje u svim materijalima koje smo našli bazira upravo na tome da je Hitna pomoć osiromašena u kadru, stručnosti i u opremi, i da time nema adekvatne nege prema pacijentima.

Branković svoje aktivnosti obavlja i u Sindikatu Srbije ZHMP kao i u udruženju “Pravo na život Meri” u kome zastupa stavove oko problema u radu lekara u Srbiji.

Evo šta govori u javnim nastupima vezano za kvalitet rada lekara u službama, o stručnosti Branković govori u prvih 20-ak sekundi izjave:

Redakcija poseduje kompletnu dokumentaciju odluke stručne komisije u ovom slučaju kao i izveštaj sa terena, ali zbog specifičnosti slučaja, osetljive podatke o ličnosti nećemo iznositi u javnost.

O “uzbunjivaču lekaru” iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć smo već pisali u tekstu gde smo objavili dokumentaciju o bolovanju i njegovom radu u toku bolovanja u “privatnoj režiji”.

Author