“Doktor uzbunjivač” iz Hitne pomoći u Nišu, po svoj dostupnoj dokumentaciji, bio je na bolovanju dok je organizovao i radio na manifestaciji, na kojoj je bio i medicinska pratnja i organizator, pored svih ostalih poslova. U isto vreme nije bio sposoban za rad u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Po svim raspoloživim i prikupljenim informacijama, “doktor uzbunjivač” iz Hitne pomoći Miodrag Branković je u toku vikenda 2. i 3. oktobra ove godine, bio na bolovanju i nije bio na radnom mestu.

Pored činjenice da je bio zbog bolovanja odsutan sa posla za koji ga plaćaju svi poreski obveznici Srbije, on je bio medicinska pratnja na manifestaciji koju je sam i organizovao unedelju 3.10.2021. Zapisnik Sportskog inspektora koji smo dobili, potvrđuje da ima ugovor sa svojim klubom da u 2021. godini bude medicinska pratnja na svim manifestacijama koje organizuje njegov klub.

Izveštaj komisije na kome se vidi da je u trenutku organizovanja manifestacije i rada kao medicinska pratnja na samoj manifestaciji bio na bolovanju.

Podatak da je Branković bio na bolovanju je čak i sam objavio na svom Facebook profilu, kompletan dokument je objavio sa dijagnozama, gde se jasno vide četiri dijagnoze kao i trajanje samog bolovanja. Pa je tako na bolovanje otišao 30.09. sve do 04.10.  i tako “nesposoban za rad u Hitnoj pomoći u Nišu” organizovao sopstvene menifestacije i treninge sportskog kluba. Ujedno je i bio medicinska pratnja na istoj manifestaciji u toku bolovanja. To je bila dodatna potvrda da su dokumenti do kojih smo došli tačni.

Od zavoda za hitnu medicinsku pomoć smo dobili zvanično informaciju da Branković nije ni radio, ni bio na godišnjem odmoru, niti je koristio neplaćeno ili plaćeno odsutstvo kao i da nije uzimao slobodne dane. Time je ostalo samo i jedino mogućnost da je bio na bolovanju. Nakon ovih podataka smo dobili i potvrdu u dokumentu koji smo i objavili.

Lekarska komisija utvrdila da Branković ima potpunu dokumentaciju za korišćenje bolovanja, međutim ista komisija se nije bavila činjenicama da je za vreme bolovanja imao više aktivnosti koje su zahtevale puno psiho-fizičko angažovanje, za koje nije bio sposoban kao lekar u Hitnoj pomoći.

Pored svega navedenog, Branković je dobio i sredstva iz opštine Crveni krst za samu manifestaciju koju je organizovao dok je bio na bolovanju.

Odluka o finansiranju manifestacije iz opštine Crveni Krst u Nišu.

U samom kolektivu (Hitnoj pomoći) do objavljivanja ovog teksta nije sproveden disciplinski postupak protiv Brankovića po ovom osnovu, jer ukoliko se ustanovi da je zloupotrebio bolovanje, to bi bilo teže kršenje Zakona o radu. Svi u upravi znaju za ovaj slučaj, ali iz nekog razloga se ne oglašavaju.

Poziv za trku sa vremenom i datumom održavanja sportske manifestacije na kojoj je Branković bio i organizator i medicinska pratnja

U trenutku kada je “medicinski bio sprečen za rad” Branković je imao dosta aktivnosti kao što su kompletna organizacija, suđenje, medijske nastupe, merenja vremena i zapisničarski posao, što se vidi iz slika i snimaka.

Fotografije su printscreen snimka objavljenog na Youtube kanalu Sport Juga i objavljeni su uz dozvolu vlasnika kanala.

Po mišljenju lekara koje smo konsultovali, sa ovim dijagnozama koje je sam objavio na društvenoj mreži Facebook, isti nije bio sposoban za rad. Sagovornici redakcije su takođe izjavili da je u slučaju ovih svih dijagnoza osoba nesposobna da se bavi svim aktivnostima koje smo naveli.

Više radnika Hitne pomoći u Nišu nas je kontaktiralo i potvrdilo sve navode.

Da li je Branković sposoban da radi privatno kao lekar a nije sposoban da radi posao lekara za šta ga plaćaju građani?… samo su neka pitanja naših sagovornika iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.


Povodom svih ovih navoda smo poslali više SMS poruka samom Brankoviću sa pitanjima o samom bolovanju, kao i njegovoj sposobnosti da radi organizaciono u svom udruženju, dok je na bolovanju sa toliko mnogo zdravstvenih problema. Postavili smo mu sva pitanja vezano za ovaj, kao i za druge slučajeve za koje smo dobili dokumentaciju. Do objave teksta Branković nije hteo da odgovori na pitanja ni sms-om ni mejlom. Branković u svojim prepiskama na Facebook-u često voli da koristi ovakav vid izražavanja, gde omalovažava novinare:

Author